NIKOLIĆ I SARAGOSA: Prijem Kosova u Unesko bio bi tragična greška
Foto: Tanjug

Sastanak sa bivšim direktorom

NIKOLIĆ I SARAGOSA: Prijem Kosova u Unesko bio bi tragična greška

Politika -
Saragosa je rekao da se oštro protivi prijemu takozvane Republike Kosovo u Unesko, ističući da je UN hitno neophodna duboka reforma

BEOGRAD, 26. oktobra 2015. (Beta) - Eventualni prijem Kosova u Unesko bio bi tragična greška koja bi dovela u pitanje opstanak srpske kulturne baštine na Kosovu, saglasili su se danas u Beogradu predsednik Srbije Tomislav Nikolić i bivši generalni direktor te organizacije Federiko Major Saragosa, saopštilo je Predsedništvo.

Nikolić je izneo stav da bi o prijemu Prištine u međunarodne organizacije trebalo da se raspravlja u okviru pregovora u Briselu i da se tako Priština natera da ozbiljnije shvati i pregovore u Briselu, ali i svoje obaveze koje iz tih pregovora proističu. Saragosa je rekao da se oštro protivi prijemu takozvane "Republike Kosovo" u Unesko, ističući da je UN hitno neophodna duboka reforma, navodi se u saopštenju.

On se usprotivio zloupotrebi bilo koje vrste, a pogotovo u političke svrhe, organizacije koja se zalaže za kulturu, obrazovanje i očuvanje svetske kulturne baštine, kao što je Unesko. ; Nikolić je svog gosta zamolio, a Saragosa prihvatio, da se u Unesku založi da se pitanje članstva Prištine u ovoj organizaciji do daljnjeg skine s dnevnog reda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track