Najnovije vesti

ZAMENIO ANTIĆA: Nikodijević novi predsednik socijalista Beograda
Foto: Aleksandar Jovanovic

Novo rukovodstvo

ZAMENIO ANTIĆA: Nikodijević novi predsednik socijalista Beograda

Politika
SPS Beograda preuzeo sam sa 50.000 glasova, njemu je ostavljam sa 100.000 glasova. Nadam se da će on svom nasledniku ostaviti sa 200.000 glasova, što će garantovati još snažniji uticaj SPS u Beogradu, naveo je Antić

BEOGRAD - Nikola Nikodijević izabran je danas za novog predsednika gradske organizacije Socijalističke partije Srbije, a dosadašni prvi čovek socijalista Beograda Aleksandar Antić izjavio je da je ponosan na organizaciju SPS u Beogradu, za koju kaže da je najbolji, najsnažniji i najmoćniji deo SPS.

Antić je novinarima posle izbora Nikodijevića rekao da se nada da će novo gradsko rukovodstvo SPS ostvariti još bolji rezultat.

"SPS Beograda preuzeo sam sa 50.000 glasova, njemu je ostavljam sa 100.000 glasova. Nadam se da će on svom nasledniku ostaviti sa 200.000 glasova, što će garantovati još snažniji uticaj SPS u Beogradu", naveo je Antić.

Prema njegovim rečima, SPS i njen program garantuje da će u Beogradu biti nastavljena podrška pre svega najugroženijima, i tu politiku SPS nastavlja i sa novim gradskim rukovodstvom. Antić je rekao da se povukao sa mesta predsednika socijalista Beograda zbog nedavnog izbora za zamenika predsednika SPS i da je taj potez deo politickog dogovora rukovodstva stranke.

Nikola Nikodijević, koji je predsednik Skupštine Grada Beograda, rekao je da je njegov izbor samo pitanje kontinuiteta, da se u SPS ništa ne dešava preko noći i naveo da su mu postavljeni visoki ciljevi, ali da veruje da će SPS u Beogradu uspeti da dostigne tih 200.000 glasova na izborima, kad god oni bili.

"Nigde Antić nije otišao, on ostaje tu kao najveća podrška nama u gradskom odboru kao što smo mi njemu bili sve ove godine dok je bio predsednik", rekao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, uloga SPS i danas u Beogradu je da teret krize ne bude na najsiromašnijima.

"To je garant kada je SPS u vlasti", rekao je Nikodijević, navodeći da visoko postavljeni ciljevi znače da rukovodstvo SPS ima poverenja u njega i da očekuju da dostigne ono što su mu zadali kao cilj. Izbornoj konferenciji gradske organizacije SPS Beograda prisustvovao je i lider socijalista Ivica Dačić, kao i svi najviši funkcioneri stranke, među kojima i Branko Ružić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...