Najnovije vesti

ALEKSANDAR ČEPURIN: Srbija i Rusija za Evropu bez podela
Foto: Tanjug Oksana Toskić

Zajednički napred

ALEKSANDAR ČEPURIN: Srbija i Rusija za Evropu bez podela

Politika
Dve strane istakle su svoju usmerenost da grade Evropu bez zidova i podela, bez brojnih razdvajanja i prepreka, istakao je Čepurin na prijemu koji su organizovali Ambasada Rusije i Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin ocenio je danas da je poseta srpskog premijera Aleksandra Vučića Rusiji pokazala da su dve zemlje spremne da sarađuju u izgradnji Evrope bez podela i zidova, kao i da razvijaju bilateralnu saradnju u svim oblastima.

On je na svečanom prijemu u Ruskom domu povodom obeležavanja Dana narodnog jedinstva istakao da Rusija i Srbija treba zajedničkim snagama da se kreću napred i grade bolju budućnost.

"Dve strane istakle su svoju usmerenost da grade Evropu bez zidova i podela, bez brojnih razdvajanja i prepreka", istakao je Čepurin na prijemu koji su organizovali Ambasada Rusije i Ruski centar za nauku i kulturu u Beogradu.

Kako je dodao, Srbija i Rusija imaju mnogo toga zajedničkog te treba da sarađuju u svim sferama, posebno ekonomskoj, političkoj i kulturnoj. Čepurin je, takođe, zahvalio srpskom narodu na podršci koju je pružio povodom pada ruskog aviona iznad Sinaja. On je, takođe, podsetio da Ruse i Srbe veže istorijsko prijateljstvo te da su dve zemlje nedavno postavile spomenik ruskom caru Nikolaju Drugom u Beogradu, a u Čuvašiji je nedavno otvoren spomenik Nikoli Tesli.

Kako je najavio, u Sankt Peterburgu će za mesec dana biti otkriven spomenik heroju iz otadžbinskog rata 1812. godine generalu Mihajlu Miloradoviću, a radi se na tome da se u Beogradu podigne spomenik ruskom i srpskom arhitekti Nikolaju Krasnovu.

Prijemu su pristvovali brojni predstavnici ruskih sunarodnika u Srbiji, istaknute javne ličnosti srpske kulture, kao i veterani Drugog svetskog rata. Tokom prijema održan je i praznični koncert sa nastupima Ruskog hora sunarodnika, Prvog beogradskog pevačkog društva, poznatog ruskog baritona Jana Osina, kao i srpske pevačice Radmile Karaklajić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...