BRISANJE SNIMAKA: KRIK podneo pritužbu na rad Komunalne policije
Foto: Printscreen Krik

Napad na novinare

BRISANJE SNIMAKA: KRIK podneo pritužbu na rad Komunalne policije

Politika -
Predlažemo da internom istragom ustanovite identitet komunalnih policajaca koji su osim načelnika Nikole Ristića i njegovog zamenika Darka Vujisića prisustvovali događaju i učinili gore opisane neustavne i nezakonite radnje… i da sprovedete postupak protiv istih, navodi se u pritužbi

BEOGRAD - Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK podnela je nadležnim organima pritužbu na rad načelnika Komunalne policije Nikole Ristića, njegovog zamenika Darka Vujisića i nekoliko pripadnika te službe u civilu, koji su 21. oktobra napali novinare KRIK-a i obrisali video snimke koje su novinari napravili.

Na video snimcima koje je KRIK objavio istog dana kada se napad dogodio, vidi se da su komunalni policajci u civilu, u prisustvu načelnika Ristića, novinarima oduzeli foto-aparat i mobilni telefon. Zatim su obrisali video snimke koje su novinari napravili dok su pokušavali da postave pitanje gradonačelniku Beograda Siniši Malom u vezi sa istraživanjima koja je KRIK objavio, navodi se na sajtu KRIK-a.

Podseća se da se događaj odigrao nedaleko od restorana “Savanova“. S obzirom da je u incidentu, što se vidi na objavljenim snimcima, učestvovao i načelnik komunalne policije, KRIK je podneo pritužbu Skupštini grada i gradonačelniku Beograda. Komunalnoj policiji KRIK se žalio na rad njenih pripadnika u civilu.

“Predlažemo da internom istragom ustanovite identitet komunalnih policajaca koji su osim načelnika Nikole Ristića i njegovog zamenika Darka Vujisića prisustvovali događaju i učinili gore opisane neustavne i nezakonite radnje… i da sprovedete postupak protiv istih“, navodi se u pritužbi novinara KRIK-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track