PALE TEŠKE REČI: A da li će pasti i Vlada?
Foto: Fonet

Napetost u koaliciji

PALE TEŠKE REČI: A da li će pasti i Vlada?

Politika -
Potpredsednik SPS Srbije Branko Ružić spreman je na bilo kakvu vrstu provere u stranci, nakon što se našao na meti kritika SNS. Iz njegove stranke za sada nema odgovora, dok je, sa druge strane, pitanje i koliko je koalicija stabilna nakon najnovijih trzavica

Pale su teške reči, a možda i padne Vlada, ili će SPS možda biti rekonstruisana.

- O tome će sud doneti onaj na čijoj je popularnosti, energiji i politici i napravljena ova vlada, a to je gospodin Vučić - kaže Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS u Narodnoj skupštini.

Za razliku od uobičajene prakse, poslanici SPS se retko pojavljuju u skupštinskom holu, i ne žele da komentarišu ondose u koalciji. Njihovi koalicioni partneri su smeliji i smatraju da unutar SPS treba da se razjasni da li je Ružić pogrešio, i da ne veruju da bi koalicija mogla biti uzdrmana.

Opozicija misli da je koalicija i te kako uzdrmana, pa je Janko Veselinović iz Pokreta za preokret naveo smešan događaj iz skupštinske sale, kada je jedan poslanik SPS kritikovao rad pravosuđa.

- Kada sam ga opomenuo da će morati da se izvini poslanicima SNS ili njenom lideru, on je onda ustao počeo na sva usta da hvalio vladu - kaže Veselinović.

Slika na fejsbuku je još jedan povod za tenzije, kaže urednik NIN-a Jovan Ćulibrk.

- Od kako je formirana ova koalicija stalno smo u izborima i izbornoj kampanji. Imamo najstabilniju i i najnestabilniju vladu u poslednjih sto godina. Mislim da je to samo u Srbiji moguće - rekao je Ćulibrk.

A u Srbiji je moguća i rekonstrukcija svake godina kao i izbori svake dve. Čemu smo bliži, nije lako oceniti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track