MINISTRE, KO ŠTITI DILERA DROGE NA FARMI: Golubović diluje i u rijalitiju, a zatvor mu odlažu!

DANAS U KURIRU: Golubović mesecima sedi na Farmi umesto u zatvoru

MINISTRE, KO ŠTITI DILERA DROGE NA FARMI: Golubović diluje i u rijalitiju, a zatvor mu odlažu!

Politika -
Žestokog momka sudija do januara spasao zatvora kako bi „nastavio da obavlja posao“, a on valjao narkotike i u rijalitiju

BEOGRAD - Ministar pravde Nikola Selaković ostao je nem na pitanja Kurira ko štiti Kristijana Golubovića i kakav je to pravosudni sistem koji već treći put odlaže izdržavanje kazne kriminalcu i dopušta dilovanje droge na imanju u Lisoviću, za šta su ga učesnici optužili u direktnom prenosu.Podsetimo, Viši sud je ranije saopštio da je Goluboviću, koji je osuđen na zatvor zbog dilovanja droge, „odložio stupanje na izdržavanje kazne od osam godina zatvora jer su za to ispunjeni uslovi, odnosno da je osuđeni obavezan da završi započeti posao, usled čijeg bi neizvršenja mogla da nastane znatna šteta“. I taj „posao“ je na Farmi i nastavio.Naime, tvrdnje da je i u rijalitiju dilovao drogu iznela je starleta Tamara Ðurić u živom prenosu, ističući da joj je Balerina, kojoj je Kristijan slomio nos, odala tajnu da joj je Golubović nabavljao drogu na imanju u Lisoviću.- Izvesna Balerina mi je rekla da joj je Kristijan donosio drogu na Farmu - rekla je Tamara, na šta se nadovezala starleta Stanija Dobrojević, koja je potvrdila da je upoznata s činjenicom da ovaj kriminalac poseduje narkotike:- Balerina je nama rekla kako si mu i ti tražila drogu - izjavila je starleta, što je Ðurićeva demantovala.Sagovornici Kurira ističu da Ministarstvo pravde i ministar Nikola Selaković ne smeju da ćute na sramnu odluku Višeg suda u Beogradu da po treći put Goluboviću odloži izdržavanje kazne zatvora i da tolerišu njegove kriminalne ispade na Farmi.Poslanica DS Aleksandra Jerkov kaže da je, nažalost, ne čudi to što je Golubović na Farmi, a ne u zatvoru.- Niti me čudi to što mu je izvršenje kazne ponovo odloženo. Praksa SNS je da se meša u sve, pa i u rad pravosuđa. Imajte u vidu i to da nije reč o bilo kom rijalitiju, već rijalitiju na televiziji Pink, čiji je vlasnik Željko Mitrović - rekla je Jerkovljeva.Poslanik SNS Veroljub Arsić kaže:- To nije stvar Ministarstva pravde niti ministra Selakovića već suda. Ako tako postupaju sa svima onda u redu, ali ako je kristijan Golubović povlašćen, moraju da se zapitaju šta rade.Analitičar Branko Radun rekao je da Ministarstvo pravde mora da reaguje na svakodnevne kriminalne radnje koje se dešavaju u „Farmi“.- Reč je o skandalu širokih razmera i ne sme biti odsustva reakcije nadležnih organa. Neverovatno je to što se nekome već treći put odlaže izvršenje kazne zbog rijalitija i što mu se tolerišu ekscesi na imanju. Ministar, tužilaštvo i sudije moraju da reaguju, pogotovo kad neko govorio o kriminalnom aktu javno. Sramota je što svi ćute - ističe Radun.Analitičar Milan Nikolić saglasan je s kolegom.- To je sramotno! Građani moraju da znaju da pravosudni organi ne rade svoj posao. Tužilaštvo i sud moraju da odgovore ko ga štiti - rekao je Nikolić.

Činjenice sa FarmeStavljaju mu se na teret krivična dela- Nanošenje teških povreda Jeleni Milošević Balerini, slomio joj nos- Ugrožavanje sigurnosti Alena Mukovića- Ugrožavanje sigurnosti Radeta Lazića- Ugrožavanje sigurnosti Maje Nikolić nasilje nad ženama- Pod dejstvom alkohola prevrnuo sto na Tamaru Đurić- Vređao, pljuvao i bacao s kreveta Tijanu Đuričić- Jeleni Krunić razbio glavu dok je prevrtao krevet, pa je morala da reaguje Hitna pomoćKriminalni dosije- Provalio u 5.000 kuća- Iz jedne pljačke odneo je čak pet miliona maraka- U Nemačkoj je jednog čoveka upucao, drugog tukao čekićem, trećeg bajonetom, a četvrtog kratežom i pištoljem po glavi

Na ovo je Selaković oćutao Da li ste vi dali nalog Višem sudu u Beogradu da se odloži odlazak u zatvor Kristijana Golubovića? U kom je stanju naš pravosudni sistem kad se kriminalcu, osuđenom dileru droge, odlaže izdržavanje kazne zbog rijalitija?Da li je normalno da, uprkos svedočenju učesnika rijalitija uživo da im je Golubović za vreme takmičenja dostavljao drogu, tužilaštvo ne reaguje, a osuđenik ostane na slobodi? Da li vi smatrate da jednom kriminalcu treba da bude odloženo izvršavanje kazne zbog rijalitija? Ko štiti Kristijana Golubovića, pa je uprkos svemu i dalje na Farmi?

ReagovanjaBorko Stefanović, DS BRUTALNO MEŠANJEBilo kakav uticaj na rad pravosuđa je neprihvatljiv, a da ne govorim o tome da je reč o mešanju kako bi jednog kriminalca zadržali u rijalitiju - strašno!Zoran Ateljević, advokatSUD MORA DA OPRAVDA ODLUKUPravosudni organi moraju da obaveste javnost koji su razlozi iza odlaganja izdržavanja Golubovićeve kazne i da li su oni opravdani ili ne.Aleksandar Popović, DSSDA SE OGLASE NADLEŽNI ORGANIU vreme vlade Vojislava Koštunice takve stvari se nisu događale. Pitajte ministra, pitajte njegovog nadređenog i pitajte sud da se oglase.

KURIR VAM POKLANJA NARODNI KUVAR: Najlepša slavska predjela

U ovom broju pronađite najbolje recepte za ukusne slavske đakonije

Magazin Narodni kuvar vam predstavlja vrhunske recepte za pripremanje uskusnog slavskog predjela.

Poznati glumac Mima Karadžić otkriva da je pravi majstor za riblje specijalitete.

Ne propustite NARODNI KUVAR - svakog četvrtka u Kuriru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track