VUČIĆ O UNESKU: Srbija nije poražena i uči da ne gubi
Foto: Nemanja Pančić

Odbijen predlog članstva

VUČIĆ O UNESKU: Srbija nije poražena i uči da ne gubi

Politika -
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije u Vladi Srbije rekao da Srbiju niko ne može da gazi i unizi. Srbija polako ali sigurno uči da ne gubi, dodaje Vučić.

Premijer Vučić je podsetio da stara izreka kaže da je bahatost najveći neprijatelj pobede, dodavši da ne želi da lijkuje, niti želi da se građani Srbije žele da se prave važni.

"Kažemo dve stvari: Srbija nije poražena, a druga stvar je da to više i nije velika novost. Srbija polako, ali sigurno uči, u najmanju ruku, da ne gubi", istakao je Vučić.

Kako je rekao, rezolucija o Srebrenici, ekonomska agresija Hrvatske, Generalna skupština Uneska, i uspešan kraj po svim tim pitanjima najbolji su dokaz za to, naglasio je Vučić.

"Kao narod i zemlja završili smo sa kompleksima i počeli da se borimo, da štititmo interese i nismo neko kome se nameće svoja volja. Poštujemo sve, ne busamo se u prsa ali ne uzmičemo ni pred kim", naglasio je premijer.

"Mi stojimo uspravno, ne saginjemo glavu, ne gubimo. I zato molim građane Srbije da se naviknu na to. I kada budemo gubili, nećemo odstupiti od svoje politike. Bićemo principijalni, nećemo sukobe, hoćemo saradnju i dogovore", istakao je Vučić.

Kako je rekao, držaćemo svoju reč i ispunjavati šta smo se dogovorili, ali istovremeno nećemo zaboraviti svoje interese.

"I kad kažemo 'ne' biće jako, duboko argumentovano. Naše 'ne' je nauk za mnogo veće, koji su hteli drugačiju odluku na Skupštini Uneska", napomenuo je premijer.

Vučić je poručio Prištini, posle teških reči njihovih lidera i pored uvreda, da Srbija neće odgovarati uvredama.

"Moj odgovor, kao predsednika Vlade, biće: Vi radite svoj posao, mi nećemo kamenom da gađamo već ćemo tražiti dijalog i da razgovorima rešavamo probleme. Želimo nastavak dijaloga, a da je bilo pameti i ovo pitanje bi se rešavalo kroz dijalog u Briselu. Srbiju niko ne može da gazi. Srbiju niko ne može da unizi. Srbija to ne dozvoljava", naglasio je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track