Stanković: Odazivam se kad god otadžbina zove

Stanković: Odazivam se kad god otadžbina zove

Politika -
Skoro svi sa kojima razgovaram odmah mi postavljaju pitanje otkud ja u politici i otkud to da se kandidujem za predsednika..., kaže kandidat URS

BEOGRAD - Predsednički kandidat Ujedinjenih regiona Srbije Zoran Stanković izjavio je da je prihvatio predsedničku kandidaturu zato što zna da su Srbiji potrebne promene i što se uvek odazivao "kada je otadžbina zvala".

"Skoro svi sa kojima razgovaram odmah mi postavljaju pitanje otkud ja u politici i otkud to da se kandidujem za predsednika. Istina je da mi politika nije trebala, jer sam se u životu i profesionalno i lično ostvario. Prihvatio sam poziv URS da se kandidujem, jer znam da su Srbiji potrebne promene. Prihvatio sam da se kandidujem, jer sam se uvek odazivao kada je otadžbina zvala. Tako sam navikao", poručio je Stanković na predizbornom skupu u Grockoj.

On je rekao da ne može da bude samo nemi posmatrač u "lošoj situaciji u kakvoj se Srbija već predugo nalazi", navodi se u saopštenju URS.

Stanković je kazao da jedino što može da garantuje građanima jeste da će raditi na tome da ispuni njegovu veliku želju - da živi u jakoj Srbiji, u kojoj su građani srećni i materijalno, socijalno i zdravstveno zbrinuti.Predsednički kandidat URS je rekao da je zadovoljan i ponosan što ga ljudi vide kao dobrog i čestitog čoveka, bez mrlje u karijeri.

"Ceo život sam posvetio porodici i svojoj zemlji, jer su mi upravo ta porodica i ta zemlja omogućili da postanem ovo što danas jesam. Zato osećam obavezu da preuzmem odgovornost, da ujedinim Srbiju i da zajedno izvedemo našu zemlju iz krize. Zato sam se kandidovao. Da bih ostao na putu kojim idem celog života. Da bih ostao veran svojoj porodici i svojoj zemlji", objasnio je Stanković.

Stanković je rekao da je spreman da preuzme obavezu da radi na tome da svaki region u Srbiji dobije jednake šanse i postane jači, kako bi ljudi, ma gde živeli, imali jednake šanse za normalan život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track