DSS: Nikada u novijoj istoriji radnici i penzioneri nisu bili više poniženi
Foto: Marina Lopičić

Posle odluke o povećanju plata i penzija

DSS: Nikada u novijoj istoriji radnici i penzioneri nisu bili više poniženi

Politika -
BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da su Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić, odlukama o povećanju plata i penzija, zaposlene i penzionere izložili tako velikom poniženju kao "nikada niko u novijoj istoriji Srbije".

"Nikada u novijoj istoriji Srbije niko se prema penzionerima nije odnosio sa toliko bezočne drskosti kao Vlada Srbije koja se hvali udeljivanjem smanjenja smanjivanja penzija za 1,25 odsto, dok su samo maloprodajne cene porasle 1,8 odsto, a najavljeno je i uvođenje takse za Radio-televiziju Srbije", navodi se u saopštenju DSS.

Ta vanparlamentarna stranka upitala je zbog čega povećanje plata i penzija neće biti finansirano na osnovu ušteda kojima se predsednik Vlade svakodnevno hvali, već na osnovu povećanja akciza koje će plaćati svi građani Srbije.

"Očigledno je da MMF utvrđuje ekonomsku politiku Vlade Srbije, a njegova nezainteresovanost za razvoj i budućnost Srbije ne čudi", navodi se u saopštenju i dodaje da je vlada "na nedvosmislen način pokazala da ne razume značaj razvoja prosvete, zdravstva, kulture, nauke i nezavisnih institucija za ekonomski i ukupni društveni napredak države".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track