SOLIDARNOST SA FRANCUSKOM: Zastave na pola koplja na svim institucijama
Foto: Dado Djilas

U naredna tri dana

SOLIDARNOST SA FRANCUSKOM: Zastave na pola koplja na svim institucijama

Politika -
U znak žalosti i solidarnosti sa Francuskom i njenim narodom u Srbiji će, po nalogu premijera Aleksandra Vučića u naredna tri dana na svim državnim institucijama zastave biti spuštene na pola koplja, što je već učinjeno na zgradi Vlade Srbije.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, povodom tragičnih dešavanja u Parizu po nalogu premijera Vučića, Generalni sekretarijat Vlade Srbije dao je instrukciju svim ministarstvima, posebnim organizacijama, službama Vlade, državnim organima i organizacijama i javnim preduzećima da za vreme trajanja dana žalosti u Francuskoj, odnosno u periodu od 14. do 16. novembra, spuste zastave na pola koplja, time izražavajući žalost i saosećanje sa francuskim narodom.

Zastava Srbije spuštena je ranije danas na pola koplja na zgradi Vlade Srbije, u znak žalosti i solidaronsti sa Francuskom i njenim narodom, nakon terorističkih napada u Parizu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić navajio je ranije danas, prilikom posete Ambasadi Francuske u Beogradu gde se upisao u Knjigu žalosti, da će u znak žalosti i solidarnosti sa francuskim narodom, nakon terorističkog napada juče u Parizu, u Srbiji u naredna tri dana zastave biti spuštene na pola koplja.

U Parizu se sinoć dogodilo šest napada i eksplozija u kojima je, prema poslednjim podacima poginulo najmanje 128, a ranjeno više od 250 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track