SNP: Među migrantima na Balkanskoj ruti se nalazi veliki broj terorista
Foto: Dala Branisalva Majdarević

Zatvoriti granicu sa Makedonijom

SNP: Među migrantima na Balkanskoj ruti se nalazi veliki broj terorista

Politika -
Nažalost, trebalo je da se dogodi teroristički napad u kojem je poginulo 129 ljudi, da bismo upozorenja počeli da shvatamo ozbiljno, smatra lider SNP Nenad Popović

BEOGRAD - Srpska narodna partija upozorila je večeras da se među migrantima koji putuju "balkanskom rutom" nalazi veliki broj terorista, pripadnika Islamske države i apelovala na Vladu Srbije da zatvori granicu sa Makedonijom za nelegalni i nekontrolisani ulazak migranata, a među njima i potencijalnih terorista.

"Informacija koju je saopštio grčki ministar unutrašnjih poslova Nikos Toskas, da je jedan od učesnika terorističkog napada u Parizu, kod kojeg je pronađen sirijski pasoš, ušao u Grčku u oktobru ove godine, je poruka za sve one u našoj zemlji koji su olako odbacivali upozorenja bezbednosnih službi iz celog sveta, uveravajući građane Republike Srbije da se među migrantima ne nalazi nijedan terorista", navodi se u saopštenju SNP.

Nažalost, trebalo je da se dogodi teroristički napad u kojem je poginulo 129 ljudi, da bismo ta upozorenja počeli da shvatamo ozbiljno, smatra lider SNP Nenad Popović.

Danas su sve zemlje EU najavile jačanje kontrole svojih granica i pooštravanje politike prema migrantima zbog straha od terorizma, naveo je Popović i dodao da Srbija treba da radi isto što i zemlje Evropske unije. Prema njegovim rečima, Srbija ne sme da postane karantin za migrante pred vratima EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track