10 000 POLICAJACA ČUVA BEOGRAD ZBOG ISIS: Samit OEBS-a pod žestokim merama obezbeđenja

Sigurnost prioritet

10 000 POLICAJACA ČUVA BEOGRAD ZBOG ISIS: Samit OEBS-a pod žestokim merama obezbeđenja

Politika -
Činjenica da je jedan od bombaša u Parizu prošao sa migrantima kroz Preševo, a verujem da su možda i svi napadači tuda prošli, znak je da se mora biti mnogo oprezniji i da na granicama mora biti primenjen selektivniji pristup, kaže Boža Spasić

BEOGRAD - Između 5.000 i 10.000 policajaca biće angažovano u obezbeđivanju dvodnevnog skupa OEBS-a koji će biti održan u Beogradu 3. i 4 decembra, pišu mediji.

Boža Spasić, nekadašnji obaveštajac, kaže da se informacije u ovoj fazi razmenjuju preko ambasada i obaveštajnih struktura, radi se na utvrđivanju stepena ugroženosti, a pre svega utvrđuje se stepen zaštite koji treba obezbediti svakoj delegaciji.

- Sve države učesnice, a ne samo Srbija, dužne su da obezbede sigurnost na Ministarskom savetu OEBS-a. Srbija je sigurno spremna, i organizaciono i tehnički, da iznese sve to, ali ono što ne može je da sama donese procene o migracijama, odnosno šetanju terorista. Činjenica da je jedan od bombaša u Parizu prošao sa migrantima kroz Preševo, a verujem da su možda i svi napadači tuda prošli, znak je da se mora biti mnogo oprezniji i da na granicama mora biti primenjen selektivniji pristup - rekao je Spasić za list Alo.

On je naveo da pojedine zemlje u ovakvim prilikama od domaćina traže da se neka sumnjiva lica izoluju sa skupa,.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track