SKANDAL: Direktor iz SNS zabranio demokratama da daju krv!
Foto: Beta

Sramota u bolnici u Smederevskoj Palanci

SKANDAL: Direktor iz SNS zabranio demokratama da daju krv!

Politika -
Radoslav Milojičić Kena optužio Gorana Bogdanovića da grupi omladinaca DS nije dozvolio da dobrovoljno daju krv. Demantuju Naprednjaci tvrde da humanitarna akcija nije otkazana iz političkih razloga

BEOGRAD - Predstavnici Demokratske stranke optužili su direktora bolnice „Stefan Visoki“ u Smederevskoj Palanci Gorana Bogdanovića da je iz isključivo političkih razloga otkazao akciju davanja krvi u kojoj je trebalo da učestvuje 30 omladinaca DS.- Ovo je sramna odluka direktora iz Srpske napredne stranke kojom se ugrožava život građana Smederevske Palanke. Isti akciju sprovodili smo u delo i u vreme dok su direktori bili iz SPS, URS ili iz grupe građana. Jedino je ove godine to postao problem i očigledno je da su politički razlozi u pitanju. Ovo je posledica autoritarnog režima - rekao je za Kurir šef Izbornog štaba DS Radoslav Milojičić Kena.Otkaz u poslednji časOn dodaje da je nemoguće da bolnica nije bila obaveštena jer im je dopis o otkazivanju „iz tehničkih razloga“ stigao mejlom pred sam početak akcije.- Direktor Bogdanović je pet minuta pre početka otkazao akciju i nije dozvolio da omladina DS da krv u bolnici, iako je bilo više od 30 davalaca. U Palanci živi oko 60.000 ljudi, a opšta bolnica pokriva i okolne opštine, što znači da je pod njenim okriljem ukupno 110.000 građana. Pitanje je kako jedna zdravstvena ustanova sebi može da priušti luksuz otkazivanja akcije - ističe Milojičić.

Milojičić (DS): Ovo je sramna odluka, jasno je da su u pitanju politički razlozi
Milojičić (DS): Ovo je sramna odluka, jasno je da su u pitanju politički razlozi

Bogdanović nije želeo telefonom da odgovara na pitanja Kurira, a Dejan Nektarijević, poslanik u Skupštini i predsednik Opštinskog odbora SNS u Smederevskoj Palanci, za Kurir tvrdi da direktor nije bio obavešten o akciji.- Celu akciju koordinisao je transfuziolog bolnice, u čiju stranačku opredeljenost neću da ulazim. Bogdanović je stavljen pred svršen čin jer iznošenje opreme iz bolnice treba on da odobri. Nema ovde ni „p“ od politike, samo zakon, pa hajde da ga poštujemo - kaže Nektarijević.Stevan Požega iz Udruženja dobrovoljnih davalaca ne želi da veruje da je reč o političkim razlozima.- Smešno je da se odbija takva akcija. U Beogradu stalno fali krv, ako su je oni imali dovoljno, trebalo je da pošalju tamo. U Srbiji se stalno baca krv i to je poražavajuće - upozorava Požega, koji je do sada 200 puta dao krv.Neodgovoran potezPredsedniku NVO Doktori protiv korupcije Drašku Karađinoviću je neshvatljiv je ovaj potez direktora.- Ne mogu da verujem da to ima veze s politikom. Mislim da je reč o posledicama haotičnog stanja u bolnicama. U svakom slučaju je neprihvatljivo. Mi bacamo 40 tona plazme godišnje jer nemamo mogućnosti da je prerađujemo - kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track