DPS: Tužilaštvo da utvrdi šta je istina u aferi Državni udar i Kurir
Foto: Fonet

Više nisu važna demokratska načela, kritička javnost i sloboda medija

DPS: Tužilaštvo da utvrdi šta je istina u aferi Državni udar i Kurir

Politika -
BEOGRAD - Državotvorni pokret Srbije pozvao je danas tužilaštvo i istražne organe da utvrde šta je istina u aferi koju su nazvali "Državni udar i Kurir" i ocenio da nije dobro da se tužilački postupci vode putem medija.

U saopštenju se ocenjuje da je tabloidizacija medijske scene Srbije, u kojoj su rejtinzi i tiraži preuzeli primat nad istinom, dovela i do tabloidizacije političke scene i javnog života Srbije.

"Očigledno je da više nisu važna demokratska načela, kritička javnost i sloboda medija, već stvaranje privida političkih obračuna sa vladinim čelnicima, medijskim mešeterima i psihički oštećenim licima u glavnim ulogama", navodi se u saopštenju.

Taj vanparlamentarni pokret je dodao da u sadašnjim okolnostima, kada se tužilački postupci vode putem medija i kada se više ne zna šta je istina, građanima Srbije ostaje samo da se nadaju da će sadašnja vlast "izgubiti podršku onih koje direktno ne hrani".

"To bi bio dovoljan broj birača, pridodat većini koja ne reaguje na prizemne provokacije vlasti. Iz te većine će se jednog dana stvoriti narodni otpor današnjem nasilnom bezumlju", dodaje se.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić u nedelju je, na svoj zahtev, otišao u policiju gde je na poligrafu odgovarao na pitanja o optužbama lista Kurir da je učestvovao u zastrašivanju bivšeg direktora tog lista, od kojeg je navodno tražio da optuži aktuelnog vlasnika Aleksandra Rodića. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da je Vučić negirao sve te navode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track