LONČAR O NASTUPU NA PINKU: Šabić da ispita detalje, a ja sam imao pravo da kažem ono što sam rekao
Foto: Dragana Udovičić

Ministar zdravlja

LONČAR O NASTUPU NA PINKU: Šabić da ispita detalje, a ja sam imao pravo da kažem ono što sam rekao

Politika -
BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar negirao je da je učinjena zloupotreba, težak etički i zakonski prekršaj time što su u javnost izneti navodni podaci iz zdravstvenog kartona bivšeg direktora Kurira Aleksandra Kornica.

"Šta je tu zloupotreba", upitao je Lončar i dodao da njegova obaveza, kao resornog ministra, da "spreči zloupotrebu", kako je rekao , "takvog čoveka i stvari koje su se dešavale, a koje su mogle da odu u nekom sasvim drugom pravcu".

Lončar je podsetio da je povodom navoda o zdravstvenom stanju Kornica govorio javno i kao resorni ministar i da po Ustavu imao pravo na to te da je, kako kaže, "pokušao da ga spase".

"Po Ustavu to sam imao pravo", dodao je ministar.

Lončar je kazao i da je poverenik za informacije od javnog značaja u obavezi da reaguje i da se izvrši nadzor Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević", apelujući i na zaštitnika građana da i on obavi svoj posao.

"Šabić treba da ispita sve detalje koji su u njegovoj nadležnosti, a moje je kao ministar da sprečim da se dešavaju stvari koje su se dešavale i mogle da odu u nekom sasvim drugom pravcu", istakao je Lončar.

Podsećamo, bivši direktor Kurira Aleksandar Kornic naveo je u krivičnoj prijavi Višem javnom tužilaštvu da su ga Dragan J. Vučićević, vlasnik Informera, Damir Dragić, direktor tog lista, Andrej Vučić, brat predsednika Vlade, ali i Aleksandar Vučić lično odveli u podrum jedne kafane u Zemunu i tražili od njega da lažno optuži Aleksandra Rodića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja