Tadić: Treba nam trojka u poslednjoj sekundi
Foto: Kurir

Tadić: Treba nam trojka u poslednjoj sekundi

Politika -
Moramo da pokažemo da želimo stvari da promenimo na bolje. Njihova pobeda, ja sam uveren, donosi promene u Srbiji, ali promene na gore, rekao je Tadić

BEOČIN - Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić poručio je danas pristalicama u Beočinu da se ne opuštaju zato što su sigurni u trijumf, jer je potrebno da političke oponente pobede najvećom mogućom razlikom i tako jasno poruče svetu da Srbija ide prema EU, da je zemlja pravnog poretka i ključni činilac stabilnosti u regionu.

"Moramo da pokažemo da želimo stvari da promenimo na bolje. Njihova pobeda, ja sam uveren, donosi promene u Srbiji, ali promene na gore", rekao je Tadić na predizbornom skupu u Beočinu i istakao da je, košarskaškom terminologijom, listi "Izbor za bolji život" potrebna trojka u poslednjoj sekundi, pa čak i da vode sa 20 poena.

"Tražim od vas ozbiljnost i nedozvoljavam da bilo ko prilazi ovim izborima sa uverenjem "nema problema pobeda je gotova". Nikada pobeda nije završena i u fudbalu i košarci igra se do poslednjih sekundi. Od vas tražim da do poslednjih sekundi ubeđujete one koji još nisu uvereni. Ajde da igramo kao što igramo košarku. Znate ono, Đorđević trojka u poslednjoj sekundi", kazao je Tadić i dodao:

"Nama trebaju takve trojke i nije bitno što će to možda biti posle 20 razlike za nas. Mi morao da pobedimo najvećom mogućnom razlikom".

To je, kako je dodao, moguće jedino ako se njihovi politički oponenti spreče da Srbiju odvuku unazad.

Tadić je istakao da između njih i oponenata postoji drastična razlika.

"Razlika je u tome da oni kada je teško legnu, a mi ustanemo", rekao je Tadić i podsetio na to kako njihovi openenti stalno ponavljaju da će se povući iz politike ukoliko bude traženo da se Srbija odrekne Kosova na račun ulaska u EU.

"Nije tvoj posao da napustis politiku, nego da nađeš rešenje, baš tad si najpotrebniji i moraš da budeš najotporniji i pronađeš put koji niko ne vidi. Inače, mi smo svakoga dana u takvoj situaciji. Šta mislite, kako smo se izborili za statu kandidata - pa bili smo ucenjeni, naravno. Bili smo pod strašnim pritiskom da se odreknemo rezpolucije 1244, ali našli smo rešenje", istakao je Tadić.

On je primetio i da se oponenti demokrata u predizbornoj kampanji samo žale i kukaju.

"Sad im je prljava kampanja. Pa, prljava kampanja nije ako mi govorimo reči koje ste vi govorili i koje su dokumentovno prenete. Eventulano su te reči bile prljave. Priznajte da su vam reči bile prljave, da su unosile nemir u ljudska srca i ugrožavale druge ljude, umesto što se žalite na prljavu kampanju", poručio je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track