Pajtić: DS sa onima koji se javno i pismeno obavežu protiv Vučića
Foto: Fonet

Pajtić: DS sa onima koji se javno i pismeno obavežu protiv Vučića

Politika -
BEOGRAD - Lider DS Bojan Pajtić izjavio je danas da će ta stranka na izborima sarađivati sa strankama koje su spremne da se bore protiv aktuelne vlasti, a da će one imati obavezu da se javno i pismeno obavežu da neće sarađivati sa premijerom i liderom SNS Aleksandrom Vučićem nakon izbora.

Pajtić je rekao da je očito da će biti parlamentarnih izbora i da je vlast počela kampanju. Pajtić je poručio da je program demokrata socijaldemokratski, da je u njegovoj izradi učestvovalo oko 300 ljudi, od kojih je 80 doktora nauka, da je zasnovan na racionalnim potrebama i potrebi da društvo bude socijalno odgovorno.

Tim programom je, kako je objasnio, pored ostalog predviđeno vraćanje oduzetih penzija, povećanje minimalne cene rada, zapošljavanje nakon diplomiranja, užina za decu u školama, podrška vantelesnoj oplodnji, oporezovanje crkava i verskih zajednica, progresivno oporezivanje bogataša...

Upitan zašto to DS nije realizovala dok je bila na vlasti, Pajtić je rekao da oni koji su imali prilike da to učine danas nisu u toj stranci.

Upitan za sudbinu Borislava Stefanovića u stranci, Pajtić je rekao da on ima sva prava kao i drugi članovi stranke i poslanici i da on i dalje treba da bude potpredsednik.

"U poslaničkom klubu je situacija bila nešto drugačija, videli smo ishod, ali to je sekundarna stvar. Nema tu razloga za stavljanje toga u kontekst programa stranke", rekao je Pajtić.

(Tanjug/B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track