PREDSEDNIK OPLEO: Nikolić ismejao ministre zbog „državnog udara“!
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić, Dado Đilas, Nemanja Pančić

Šef države „poklopio“ sve koji su tvrdili da se ruši Vučić

PREDSEDNIK OPLEO: Nikolić ismejao ministre zbog „državnog udara“!

Politika -
Od prvog časa sam znao da je sve to budalaština i nisam se uopšte zabrinuo, poručio šef države komentarišući zavereničke teorije Stefanovića, Selakovića i Vulina. Analitičari ocenjuju da se Tomislav Nikolić jasno ogradio od psihoze koju je stvarao deo vlasti

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ismejao je ministre koji su danima tvrdili da se sprema državni udar i svrgavanje premijera Aleksandra Vučića. Time je, kako ocenjuju analitičari, Nikolić direktno prozvao pojedine članove Vlade, ali se i jasno ogradio od psihoze koja je stvarana.- Država je bila u nekakvoj panici sedam dana, a ko to sme da ruši Vučića? Od prvog časa sam znao da je sve to budalaština i nisam se uopšte zabrinuo - kazao je Nikolić, zaključivši da nije bilo nikakve zavere, jer „da bi neko srušio Vučića, mora da nađe nekog jačeg od njega, a u Srbiji takva ličnost ne postoji“.Šef države osvrnuo se i na to da je on bio označen kao jedan od „zaverenika“.- I ja sam u tu igru uvučen posredno, jer se konstruisalo da će doći do nekakvog štrajka policije, za koji ja nisam ni znao. A ja bih ga navodno podržao i poveo policiju da ruši Vladu. Počelo je čak i da se priča da sam sve bliži američkim stavovima?! - rekao je Nikolić u intervjuu Večernjim novostima.

Nastradali pioniOvim rečima predsednik Srbije i doslovno je poslao poruku svim članovima Vlade koji su se upinjali da u javnosti iskonstruišu da se premijeru sprema svrgavanje. Podsetimo, najglasniji među njima bili su ministar policije Nebojša Stefanović, ministar rada Aleksandar Vulin i ministar pravde Nikola Selaković.Urednik NSPM Ðorđe Vukadinović ocenjuje da se ovakvim izjavama predsednik Nikolić jasno ogradio od psihoze koja je stvarana u vezi sa „državnim udarom“.- Direktno je prozvao ministre iz premijerovog najbližeg okruženja, ali je isto tako, podsećam, u onom spornom danu načelno dao podršku premijeru, što je nastavak njihove igre toplo-hladno, dok su žrtve te sitnije figure i pioni. Sam premijer je na neki način oprao ruke i distancirao se od cele priče koja je po njega postala kontraproduktivna - smatra Vukadinović.U SNS bez komentaraPolitički analitičar Branko Radun ocenjuje da Nikolić ima razlog što je u javnost izašao s tim izjavama.- Nikolić je na taj način javno opomenuo ministre. Oni su kolateralna šteta. Predsednik je dao javnu opomenu razrednog starešine. Generalno, on daje podršku Vladi, ali ne bezrezervno. On doživljava svoju ulogu kao takvu da ne treba da se meša u sve, ali to ne znači da želi da sedi sa strane i ćuti - kaže Radun.On dodaje da Nikolić veruje da stav koji je izneo deli dobar deo javnosti.- U tom smislu Nikolić ne odstupa od Vučića, koji se takođe na neki način distancirao rekavši da nije bilo državnog udara. Nikolić samo to drugačije interpretira. On sa jedne strane želi da dobije poen u javnosti, jer će se većina Srbije složiti s njim, dok sa druge poručuje da je nezavisan politički akter i da ne mora u svemu podržati premijera - zaključuje Radun.Funkcioneri SNS, kao i naprednjački ministri juče su odbijali da komentarišu Nikolićevu izjavu. Kako je za Kurir potvrdio izvor blizak premijeru Vučiću, svim ministrima koji su se prethodnih dana aktivno pojavljivali u medijima je u ovom trenutku zabranjeno da daju bilo kakve izjave za naš list.

Začuđujuća tvrdnja predsednika Tomislava Nikolića NEKI U VLADI BI PRIZNALI KOSOVOPredsednik Tomislav Nikolić indirektno je rekao da u aktuelnoj vladi Srbije sede oni koji bi priznali nezavisnost Kosova zarad Evropske unije.- Pretpostavljam da i među onima koji su na vlasti postoji poneko ko bi priznavanjem Kosova skinuo teret s leđa, obrisao znoj sa čela i završio jednu priču. Ne sumnjam u predsednika Vlade niti ljude na najistaknutijim funkcijama, ali ima mnogo onih koji znaju da bi možda mnogo lakše vodili svoje resore ako ne bi imali obavezu da poštuju srpske nacionalne interese i integritet i suverenitet zemlje i da bi im to donelo beneficije s različitih strana - rekao je Nikolić.Pokušali smo da od Nikolićeve savetnice za medije Stanislave Pak dobijemo pojašnjenje ove izjave, ali ona nije odgovarala na SMS Kurira. Na ovu njegovu izjavu nisu želeli da reaguju ni ministri iz Nemanjine 11.

SUPER UŠTEDA: Danas u Kuriru dobijate drugu sličicu za kupovinu u Đaku sa 50% popusta!

Obucite se toplo, moderno i povoljno

Danas u štampanom izdanju Kurira dobijate drugu sličicu, koju treba da isečete na označenom mestu.

Isečenu sličicu zalepite na polje broj dva na talonu.

I narednih dana sakupljajte sličice po istom principu i uštedite na kupovini više od 130 proizvoda u Đak prodavnicama.

Spisak proizvoda koji su na sniženju pogledajte na linku:

http://www.djaksport.com/default.aspx?nodeid=2&CategoryID=353,370

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track