Vučić: Dačiću, ne dam ti veću platu
Foto: Marina Lopičić

Opušten nastup premijera i šefa diplomatije

Vučić: Dačiću, ne dam ti veću platu

Politika -
Premijer pokušao da skrati Dačićevo izlaganje, rekavši da lider SPS želi povišicu i da je pokušava opravdati dugim izjavama

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić i šef diplomatije Ivica Dačić u nesvakidašnje opuštenoj atmosferi rezimirali su Ministarski savet OEBS. Tako je Vučić poručio Dačiću, koji je imao duže izlaganje od njega, da mu neće povećati platu, kao i da neće dobiti veće dnevnice.Najpre je premijer pokušao da skrati Dačićevo izlaganje, pa je rekao da bi Dačić želeo veću platu i da to pokušava da opravda dugim izjavama.- Neću ti povećati platu. Nema povećanja - smejući se poručio je premijer, na šta mu je Dačić predložio da pitaju prisutne novinare da li treba da mu se poveća plata.Kome zvoni telefonNovinari su dobacili da Dačić zaslužuje makar veće dnevnice, što je premijer, takođe, odbacio kao mogućnost.U nastavku konferencije, kad je Dačić ponovo duže govorio na drugu temu, a Vučić mu šaljivo rekao da bude kraći, šef diplomatije je primetio: „Čekaj, vidiš da je ljudima zanimljivo. Nemoj da se vratim na platu.“U jednom momentu je nekom zazvonio mobilni telefon, a Dačić je kroz smeh dobacio: „Čije je to? Kome to zvoni? Izbacio bi te sad (Vučić, prim. aut.), da znaš.“Njegove reči je kroz osmeh potvrdio i premijer Vučić:- U pravu je Ivica, kod nas u Vladi postoji disciplina i onaj ko priča telefonom mora da izađe napolje.

Telekom radi šta želi

Inače, govoreći o organizaciji Ministarskog saveta OEBS, premijer je istakao da je Srbija bila centar Evrope, ali i sveta, te da je pokazala izvanredno gostoprimstvo i svoje najlepše lice:- Građani Srbije imaju mnogo razloga da budu ponosni na Srbiju. Tokom ministarskog sastanka imao sam 11 bilateralnih sastanaka, među kojima su susreti s Federikom Mogerini, Sergejom Lavrovim, Džonom Kerijem... Dogovoreno je nekoliko poseta, između ostalih, turskog premijera Ahmeta Davutoglua i ruskog premijera Dmitrija Medvedeva.Povodom kritika Dunje Mijatović, predstavnice OEBS za slobodu medija, da je skandal što Srbija koja je domaćin OEBS kritikuje tu instituciju, Vučić je rekao da niko ne može da mu zabrani da govori.Odgovarajući na pitanje Kurira da iznese stav o tome da je državna kompanija „Telekom“ 17. novembra otkazala oglašavanje samo našem listu, premijer je rekao da je njihovo pravo da se oglašavaju gde žele. On se osvrnuo i na naslovnu stranu Tabloida, u kom je njegova slika praćena naslovom „Samo snajper Srbiju spasava“:- Nije ovo prvi put da neko govori kako snajper nešto rešava u Srbiji i svi se prave blesavi... Kao što i danas ćute sve Dunje, sva udruženja i svi ostali... I uvek će da ćute, jer je to borba za politički uticaj .Inače, NUNS je najoštrije osudio pisanje Tabloida.
Ostao bez povišice, pa pronašao rame za plakanje... Ivica Dačić
Ostao bez povišice, pa pronašao rame za plakanje... Ivica Dačić

Premijer o povlačenju prijave MUPNE ŽELIMO POLITIČKE OBRAČUNEOsvrćući se na najavu ministra policije Nebojše Stefanovića da će MUP povući krivične prijave protiv direktora Kurira Aleksandra Rodića i glavnog urednika Milana Lađevića, premijer Aleksandar Vučić je poručio da vlast ne želi politički obračun ni sa kim u državi:- Mi to ne želimo, ni na koji način ne želimo da ostavimo ni miligram sumnje da tu postoji bilo kakva politika. Stefanović me je pozvao i rekao mi šta namerava da uradi, ja sam mu odgovorio da radi po savesti i u skladu sa zakonom.

Ko je širio paniku?VUČIĆ: VUČIĆEVIĆ JE SASLUŠANNa pitanje Kurira zašto nije saslušan glavni urednik Informera iako je na Pinku priznao da želi da širi paniku, Vučić je odgovorio:- Vučićević je pozvan i saslušan. Tužilaštvo je uputilo zahtev za prikupljanje obaveštenja, a on je saslušan pre nego što je saslušan bilo ko iz Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track