NEZAVISNO UDRUŽENJE NOVINARA VOJVODINE: Gašić simbol naprednjačke vlasti
Foto: Ndnv.org

Nismo oruđe u rukama vlasti

NEZAVISNO UDRUŽENJE NOVINARA VOJVODINE: Gašić simbol naprednjačke vlasti

Politika -
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) podržalo je danas inicijativu za smenu ministra odbrane Bratislava Gašića, ocenivši da njegov gest prema novinarki televizije B92 simbolično pokazuje odnos vlasti prema novinarima i medijskim slobodama, ali i svim građanima Srbije.

"Ovaj gest pokazuje odnos bahate naprednjačke vlasti prema svim građanima ove zemlje", poručilili su iz NDNV i dodali da to udruženje podržava inicijativu pojedinih novinara da večeras ispred Vlade Srbije u 19.00 časova održe protest i pozvalo svoje članove, medijske radnike i građane da se pridruže.

Kako se navodi, najavljeni protest trebalo bi da bude samo početak i ne bi smeo da bude usmeren samo na gest ministra Gašića, nego i protiv vlasti čiji ministar drži konferenciju za novinare okružen policijom u punoj borbenoj gotovosti, naoružanoj simboličnim heklerima, time demonstrirajući "političku silu i nasilje".

"Srećni smo što je skandalozan gest ministra izazvao, bar za sada, odgovarajuću reakciju javnosti i nadamo se da je ovo crveni signal koji će napokon ponukati naše kolege da počnu da se bore za vlastito dostojanstvo i sopstvena prava", piše u saopštenju.

NDNV dodaje da se nada i da će novinari nakon ovog gesta početi da odbijaju da budu oruđe u službi predstavnika vlasti koja ugrožava ljudska prava i drastično guši medijske slobode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track