GORDANA ČOMIĆ: DS traži smenu ministra Gašića
Foto: Fonet

Lista razloga za razrešenjem sve duža

GORDANA ČOMIĆ: DS traži smenu ministra Gašića

Politika -
Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić zatražila je danas smenjivanje ministra odbrane Bratislava Gašića zbog neprimerenog odnosa prema novinarki.

"Lista razloga za ostavkom ili razrešenjem ministra Gašića je sve duža od januara 2015. kad je DS prvi put zahtevala odgovornost ministra zbog kleveta izrečenih o prisluškivanju funkcionera Srbije", navodi se u izjavi Gordane Čomić.

Prema njenim rečima, drugi put je Gašić trebalo da da ostavku ili bude smenjen zbog pada helikoptera 13. marta kada je poginulo sedam ljudi tokom spasilačke misije.

"Treći put pridružili smo se nalogu zaštitinika građana za razrešenjem ministra zbog kršenja zakona i Ustava, zloupotreba službi bezbednosti i ometanja zaštitnika u nadzoru službi bezbednosti, kao i zbog učešća u hajci na zaštitnika samo zato što je radeći svoj posao štitio vladavinu prava", rekla je funkcionerka DS.

Prema njenim rečima, sada se toj listi razloga dodaje uvredljivo, neprihvatljivo i propisima zabranjeno nasilničko ponašanje prema novinarki B92.

"Ne postoji izvinjenje ni kajanje kojima ova duga lista razloga može biti izbrisana ili zaboravljena, a zajednička šteta za Srbiju će biti ako ministru odbrane bude dopušteno da na ovu listu dodaje kršenje zakona i Ustava i u budućnosti", navela je Gordana Čomić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track