SDS: Gašić ne treba sam da podnese ostavku, nego da bude smenjen i izbačen iz Vlade
Foto: Ministarstvo

Narušio ugled države i vojske

SDS: Gašić ne treba sam da podnese ostavku, nego da bude smenjen i izbačen iz Vlade

Politika -
SDS, međutim, smatra da je, s obzirom da Gašić još uvek nije smenjen, očigledno da mu je ostavljeno vreme da sam podese ostavku

BEOGRAD - Socijaldemokratska stranka ocenila je danas skandaloznim što ministar odbrane Bratislav Gašić "još nije smenjen i izbačen iz vlade". "Premijer ne sme dozvoliti da ministar Gašić sam podnese ostavku, jer vlada mora da zauzme jasan i odlučan stav prema njegovom ponašanju kojim je narušio ugled države i Vojske Srbije", navodi se u saopštenju te stranke.

SDS, međutim, smatra da s obzirom da Gašić još uvek nije smenjen, "očigledno je da mu je ostavljeno vreme da sam podese ostavku". Ukoliko se to desi, ocenjuje SDS, vlada će poslati poruku da je ovakvo ponašanje ministra dozvoljeno i da je izlazak iz vlade stvar njegove lične odluke.

"Ukoliko ministar Gašić podnese ostavku, to će biti njegov takozvani lični moralni čin, ali će u tom slučaju biti srozan ugled cele vlade, a time i Republike Srbije", dodaje se u saopštenju. Socijaldemokratska stranka je, nakon prostačkog ponašanja ministra odbrane Bratislava Gašića, tražila da bude momentalno smenjen i izbačen iz vlade. Međutim, da se to još uvek nije desilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja