Jahjaga osudila napad na Srbe u Goraždevcu
Foto: AP

Policija da rasvetli incidente

Jahjaga osudila napad na Srbe u Goraždevcu

Politika -
Kosovska predsednica Atifete Jahjaga osudila je oružani napad u selu Goraždevac, na Kosovu i Metohiji, i pozvale građane da pomgonu u njegovom rasvetljavanju, preneli su prištiski mediji.

"Osuđujem incident u selu Goraždevac. Bez obzira na motive tog dela, naglašavam da nećemo dozvoliti da takvi incidenti pokvare poboljšane međuetničke odnose na Kosovu. Kosovska policija i organi reda su mobilisani da počinioce ovog dela izvedu pred lice pravde i pozivam građane Kosova da pomognu u rasvetljavanju ovog slučaja", kaže se u reagovanju predsednice.

U noći između nedelje i ponedeljka u selu Goraždevac, na Kosovu i Metohiji, pucano je na nekoliko kuća, vozila i spomenik koji se nalazi u centru tog mesta. U pucnjavi su oštećena dva automobila, a pucano je na kuću petočlane porodice Petrović.

UHAPŠENA POSLANICA SAMOOPREDELJENJA

Iz Pokreta Samoopredeljenje u utorak je saopšteno da je uhapšena poslanica ovog pokreta Aljbuljena Hadžiu. Ona je bila na putu za Gnjilane gde je trebao da se održi jedan skup.

“Ova kriminalna vlada, DPK-DSK-Srpska koristi svako sredstvo da izvrši pritisak na opoziciju i da realizuje projekte Srbije na Kosovu. Delovanja poslanika opozicije unutar Skupštine Republike Kosova su u funkciji zaštite suvereniteta zemlje. Ujedinjena opozicija se neće zaustaviti do povlačenja sporazuma”, navodi se u njihovom saopštenju.

Danas je uhapšen i poslanik opozicionog pokreta Samoopredeljenje Faton Topali, za kojim je izdat nalog za hapšenje zbog aktiviranja suzavca u kosovskom parlamentu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja