JOVIČIĆU, NISMO KRIMINALCI: Pajtić i Božović tuže naprednjaka zbog neistina
Foto: Dragana Udovičić, Fonet, Cile

Epilog na sudu

JOVIČIĆU, NISMO KRIMINALCI: Pajtić i Božović tuže naprednjaka zbog neistina

Politika -
Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić i predsednik beogradskog odbora DS Balša Božović podneli su tužbu protiv poslanika Srpske napredne stranke Aleksandra Jovičića zbog izjave da su njih dvojica "najveći kriminalci" i da su "oteli milion i po evra od dece ometene u razvoju", saopštila je danas DS.

Tužba, kako navodi DS u saopštenju, glasi na milion dinara i sredstva će otići deci sa smetnjama u razvoju.

"Oni koji posle četiri godine vlasti nemaju nijedan rezultat kojim mogu da se pohvale nemaju drugog izbora nego da blate i kleveću, da lažno i besmisleno optužuju druge. Vlast shvataju isključivo kao priliku da nekome nanesu štetu, a sebi da donesu korist", navodi DS.

Demokrate smatraju da naprednjaci ne mogu građanima da govore o novootvorenim radnim mestima, razvoju Srbije ili Beograda, pa zato "moraju da izmišljaju neistine, fabrikuju senzacije i blate političku konkurenciju, smatrajući da za to neće snositi nikakvu odovornost".

DS ističe da će njeni funkcioneri koji budu predmet takvih neistina tužiti svakog funkcionera stranke na vlasti koji se na taj način bude obračunavao sa političkom konkurencijom, jer, kako navode, klevete, laži i širenje straha ne mogu biti deo političkog dijaloga, iako vlast samo tako i ume da komunicira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track