JOHANES HAN: Voleo bih da vidim nezavisne medije u Srbiji
Foto: Tanjug Srdjan Ilic

Evropski komesar za proširenje u Srbiji

JOHANES HAN: Voleo bih da vidim nezavisne medije u Srbiji

Politika -
BEOGRAD - Evropski komesar za proširenje Johanes Han posle sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem izjavio da bi voleo da vidi u Srbiji nezavisne i neutralne medije.

"Želeo bih da vidim nezavisne medije, koji imaju različite stavove, iznijansirane, a to se odnosi na ceo region", rekao je Han na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, primetivši da u poslednje vreme često boravi u regionu te da tako govori misleći na sve zemlje.

Han je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li je tražio dokaze o slobodi medija u Srbiji budući da je u izveštaju Evropske komisije navedeno da nije bilo napretka u toj oblasti. Prema njegovim rečima, potrebno je da se, regionalno gledano, pokaže raznolikost medija.

"Svesni smo da je to nešto čemu se mora posvetiti pažnja. Ali nema razloga da se nešto skriva i da se stidimo", rekao je Han. On je naveo da u ovom regionu postoji kultura u kojoj ljudi razmišljaju "ili da ili ne", ili ste pobednik ili gubitnik, ali u demokratiji je, kako je primetio, reč o kompromisu, jer postoje različita stanovišta i teme.

Han je naveo da su novinari u regionu ili za ili protiv vlade, a da on očekuje da to bude drugačije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track