AMERIKA PRED IZAZOVIMA: CIRSD organizovao "samit mozgova" u Vašingtonu
Foto: Promo

Jeremić moderirao tink tenk panelom

AMERIKA PRED IZAZOVIMA: CIRSD organizovao "samit mozgova" u Vašingtonu

Politika -
Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD) i Centar za američki progres (CAP) organizovali su u Vašingtonu panel diskusiju pod nazivom „Amerika pred izazovima: Spoljni poslovi u 2016. i u budućnosti“.

U diskusiji su učestvovali bivši lider većine u Senatu SAD, a sadašnji predsednik CAP Tom Dešl, predsednik Čikaškog saveta za globalna pitanja i bivši američki ambasador pri NATO Ivo Dalder, predsednik Centra za novu američku bezbednost i bivši spoljnopolitički savetnik Džona Mekejna Ričard Fontejn, izvršni potpredsednik Instituta Brukings i bivši specijalni izaslanik SAD za Bliski istok Martin Indik, kao direktorka CAP i bivši visoki zvaničnik Klintonove i Obamine administracije Nira Tanden.

Foto: Promo
Foto: Promo

Predsednik CIRSD Vuk Jeremić je bio moderator ove diskusije.

Bivši visoki zvaničnik Pentagona i poptredsednik CAP-a za nacionalnu bezbednost i međunarodnu politiku Vikram Sing nazvao je ovaj događaj „Samitom tink-tenkova“, uzimajući u obzir renome učesnika i organizacija koje predstavljaju.

Foto: Promo
Foto: Promo

Sama tema debate i učesnici koji su bli najavljeni, izazvala je veliko interesevanje, te je panelu prisustvovalo nekoliko stotina diplomata, novinara I spoljnopolitickih analitičara. Tokom debate, posetiocu su imali priliku i da se upoznaju sa nanjoviji brojem časopisa Horizonti koji izdaje CIRSD, za koje je pisalo oko 20 autora na temu spoljne i unutrašnje politike SAD.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track