KIRBI: Čestitke na otvaranju poglavlja, ekonomija u prvom planu!
Foto: Nebojsa Mandic

Ambasador SAD u Beogradu

KIRBI: Čestitke na otvaranju poglavlja, ekonomija u prvom planu!

Politika -
BEOGRAD - Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi čestitao je danas Srbiji na otvaranju prvih pregovaračkih poglavlja sa Evropskom unijom i izrazio nadu da će se, kao što je premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio, pregovori završiti do kraja 2019. godine.

"Mislim da se svi nadamo da će se sledeće godine otvoriti poglavlja 23 i 24", rekao je on, istakavši da je danas vrlo važan dan ne samo za Srbiju, već i za Evropsku uniju. Međutim, kako je ukazao, ima još mnogo posla da se uradi.

"Premijer je rekao da želi da se pregovori završe do kraja 2019. godine. Ako je to tačno, onda mnogo ljudi čeka mnogo posla, kako u Srbiji tako i u EU", ocenio je on. Upitan koji su glavni problemi sa kojima se Srbija suočava u procesu reformi na putu ka EU, Kirbi je rekao da stabilizovanje ekonomskih prilika ne funkcioniše, kao ni otvaranje novih radnih mesta.

"Treba da vidite kako da iskoristite promene koje su neophodne za otvaranje poglavlja kako biste pomogli Srbiji da napreduje i sa ekonomske strane", poručio je Kirbi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track