SEDNICA NASTAVLJENA POSLANIČKIM PITANJIMA: SDS pita šta je sa otetima u Libiji
Foto: Beta

Narodna skupština

SEDNICA NASTAVLJENA POSLANIČKIM PITANJIMA: SDS pita šta je sa otetima u Libiji

Politika -
Poslanici SDS zatražili su danas informaciju šta se preduzima povodom oslobađanja dva službenika srpske ambasade u Libiji, koji su oteti pre dva meseca, a demokrate zbog čega predsednik države Tomislav Nikolić ne dobija izveštaje službi bezbednosti.

Poslanici su kao i svakog četvrtka početak sednice iskoristili da predstavnicima vlasti postave određena pitanja, nakon čega su započeli raspravu o oko 300 amandmana na predloženi set zakona iz oblasti pravosuđa.

Šef poslanika SDS Marko Đurišić rekao je da su dva službenika ambasade u Libiji oteta još pre dva meseca, da javnost ništa ne zna o njihovoj sudbini, pa je ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića upitao šta država preduzima na njihovom oslobađanju i povratku porodicama.

Demokrate su premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, koji je i koordinator službi bezbednosti, poslale pitanje da li zna ko odbija da dostavi izveštaje predsedniku Nikoliću.

Poslanica te stranke Jovana Jovanović rekla je da je Nikolić izjavio da mu ne stižu izveštaji službi bezbednosti, a da bi on, kao predsednik države i glavnokomandujući oružanih snaga, morao da dobija sve informacije.

Naprednjak Aleksandar Marković je na adresu Skupštine grada Beograda poslao pitanje da li je prekršen Statut gradske opštine Vračar, koja organizuje stranačke tribine na svojoj opštini koje služe isključivo za promociju DS i neosnovanu kritiku na račun nekih ministara.

Poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi rekao je da diplomirani kadrovi sa kosovskih univerziteta bez notrifikacije diploma nemaju šanse da se zaposle u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, zbog čega dolazi do masovnog iseljavanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja