MEKALISTER VUČIĆU: Srbija u Briselu ima mnogo prijatelja
Foto: Vlada Srbije

Razgovor tokom radne večere

MEKALISTER VUČIĆU: Srbija u Briselu ima mnogo prijatelja

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa Izvestiocem Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, koji je rekao da Srbija u Briselu ima mnogo prijatelja i da joj je mesto u Evropskoj uniji.

Vučić i Meklister su tokom radne večere razgovarali o otvaranju prva dva pregovaračka poglavlja i evropskom putu Srbije, saopštila je sinoćvladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Premijer Vučić zahvalio je Mekalisteru na podršci koju pruža tokom pregovaračkog procesa i istakao da je Srbija spremna za otvaranje ostalih poglavlja.

Premijer je Mekalistera obavestio o nastavku dijaloga sa Prištinom, kao i o situaciji u regionu. Izvestilac Evropskog parlamenta čestitao je srpskoj vladi na otvaranju prvih poglavlja i istakao da je put ka Evropskoj uniji dug, ali da na tom putu Srbija u Briselu ima mnogo prijatelja.

"Srbiji je mesto u Evropskoj uniji", istakao je Mekalister. On je premijera Vučića obavestio i o nacrtu rezolucije o Srbiji o kojoj će uslediti debata u EP, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track