DSS: Vlast kažnjava opštine u kojima SNS nije na vlasti
Foto: Marina Lopičić

Skupština Beograda

DSS: Vlast kažnjava opštine u kojima SNS nije na vlasti

Politika -
BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) optužila je danas vladajuće stranke u Skupštini Beograda da nameravaju da drastično smanje budžete gradskih opština u kojima Srpska napredna stranka (SNS) nije na vlasti.

Član Predsedništva DSS Petar Bojović ocenio je da će tako biti izvršena finansijska i politička odmazda nad građanima beogradskih opština Savski venac, Stari grad, Zvezdara i Vračar.

"Oko 350.000 Beograđana, koji žive u Savskom vencu, Starom gradu, Vračaru i Zvezdari mogu ostati bez mnogih uspešno realizovanih programa koje građani ocenjuju kao odlične - gerontodomaćice za stare i same, besplatni sadržaji za đake i penzionere, socijalno ugrožene i osobe sa invaliditetom, pomoć pri obnovi zgrada i fasada, pomoć roditeljima tek rođenih beba, pomoć školama, domovima zdravlja, nagrade za najbolje đake i talente", navodi se u izjavi Bojovića koju prenosi DSS.

Funkcioner DSS, koji je i član Veća opštine Stari grad, naveo je da će toj opštini budžet za 2016. godinu biti 33,45 odsto manji, odnosno umesto 902 miliona dinara, iznosiće 602 miliona."Upozoravamo javnost da je ovo još jedan pokazatelj centralizacije vlasti i zloupotreba institucije zarad političkog interesa vladajuće stranke. Demokratska stranka Srbije poziva gradsku vlast da hitno promeni usvojenu odluku i prestane sa kažnjavanjem Beograđana", rekao je Bojović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track