Najnovije vesti

VUČIĆ SA DODIKOM: Razgovarali smo o potencijalnom referendumu
Foto: TANJUG - Srđan Ilić

Predsednik Republike Srpske u Beogradu

VUČIĆ SA DODIKOM: Razgovarali smo o potencijalnom referendumu

Politika
BEOGRAD Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će gotovo cela Vlada Srbije 9. januara prisustvovati obeležavanju Dana Republike Srpske.

"Za Srbiju je od ogromnog značaja regionalna stabilnost i bezbednost", rekao je Vučić posle sastanka s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Vučić je kazao da će u 2016. godini biti organizovan zajednički skup na kojem će učestvovati predstavnici vlada Srbije i RS ali i gradjani, povodom 75 godina od osnivanja logora Jasenovac.

"Imaćemo i bezbroj manifestacija tim povodom i sve će biti zajedničke. To je logor u kojem je najveći broj pripadnika našeg naroda stradao kroz istoriju, to naš narod mora da zna i da razume i da uvek, gledajući u budućnost, zna šta nam se dogodilo u prošlosti, kao i da to otrgnemo od zaborava, ćutanja, istorijskih falsifikata i neistina", rekao je Vučić.

On je dodao da je tokom razgovora bilo reči i o potencijalnom održavanju referenduma o sudovima i tužilaštvima, o političkim tenzijama u Bosni i Hercegovini, kao i o drugim pitanjima.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je Srbija ključna zemlja regiona i da vlasti u Banjaluci podržavaju i razumeju politiku Beograda koja je usmerena da ojača regionalni mir i stabilnost.

On je rekao da stabilnost Srbije i njena snaga utiču na stabilnost regiona, kao i da Republika Srpska želi da bude deo napora za obezbedjivanje regionalne stabilnost.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...