VUČIĆ SA DODIKOM: Razgovarali smo o potencijalnom referendumu
Foto: TANJUG - Srđan Ilić

Predsednik Republike Srpske u Beogradu

VUČIĆ SA DODIKOM: Razgovarali smo o potencijalnom referendumu

Politika -
BEOGRAD Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će gotovo cela Vlada Srbije 9. januara prisustvovati obeležavanju Dana Republike Srpske.

"Za Srbiju je od ogromnog značaja regionalna stabilnost i bezbednost", rekao je Vučić posle sastanka s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Vučić je kazao da će u 2016. godini biti organizovan zajednički skup na kojem će učestvovati predstavnici vlada Srbije i RS ali i gradjani, povodom 75 godina od osnivanja logora Jasenovac.

"Imaćemo i bezbroj manifestacija tim povodom i sve će biti zajedničke. To je logor u kojem je najveći broj pripadnika našeg naroda stradao kroz istoriju, to naš narod mora da zna i da razume i da uvek, gledajući u budućnost, zna šta nam se dogodilo u prošlosti, kao i da to otrgnemo od zaborava, ćutanja, istorijskih falsifikata i neistina", rekao je Vučić.

On je dodao da je tokom razgovora bilo reči i o potencijalnom održavanju referenduma o sudovima i tužilaštvima, o političkim tenzijama u Bosni i Hercegovini, kao i o drugim pitanjima.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je Srbija ključna zemlja regiona i da vlasti u Banjaluci podržavaju i razumeju politiku Beograda koja je usmerena da ojača regionalni mir i stabilnost.

On je rekao da stabilnost Srbije i njena snaga utiču na stabilnost regiona, kao i da Republika Srpska želi da bude deo napora za obezbedjivanje regionalne stabilnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track