SKANDAL U SKUPŠTINI Nenad Čanak: Rističeviću, go.no jedno, zapamtićeš me
Foto: Dragana Udovičić

Lider LSV psovao poslanika SNS i pretio mu

SKANDAL U SKUPŠTINI Nenad Čanak: Rističeviću, go.no jedno, zapamtićeš me

Politika -
Skupštinsku raspravu o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu juče obeležila žučna rasprava

BEOGRAD - Nenad Čanak, poslanik LSV, napravio je juče haos u Skupštini kada je sočno opsovao kolegu iz SNS Marijana Rističevića nazivajući ga „go.netom“ i „đubretom“, ali mu i pretio da će se „obračunati s njim“!- On je go.no i đubre, i to nije uvreda već objektivna ocena stanja od strane nezavisne revizorske komisije. Nek se nosi u p..ku materinu - besramno je psovao Rističevića Čanak pred novinarima u skupštinskom holu.Šokirali ambasadoraDa stvar bude gora, sve se događalo dok su u istoj prostoriji ambasador SAD Majkl Kirbi i predsednica Skupštine Maja Gojković svečano obeležavali početak projekta jačanja političkog učešća osoba sa invaliditetom u Srbiji. Međutim, lider LSV toliko je vikao da se američki ambasador nije ni čuo iako je govorio u mikrofon.Predstavi u holu prethodila je i žučna prepirka na sednici, za vreme rasprave o izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Revoltiran time što nije dobio repliku na izlaganje Marijana Rističevića, koji je tokom svog obraćanja pokazao sliku na kojoj je Čanak s Miodragom Kostićem, lider LSV počeo je da vređa, ali i da preti:- Je.aću ti mater, đubre jedno! Obračunaću se s tobom, zapamtićeš ti mene.Rističević kaže za Kurir da se takav govor još nije čuo u skupštini, ali i da „ovakav rečnik više priliči kriminalcu nego akademskom građaninu“.

Hoće na poligraf

- Bio sam iskreno iznenađen kad sam to čuo, iako sam znao da je Čanak sklon incidentima. Pretio mi je i mahao štapom u mom pravcu. Nisam plašljiv čovek, ali s obzirom na to da se druži s ljudima s policijskim dosijeom, situacija može da bude vrlo neprijatna po mene - kazao je Rističević i dodao da nije želeo da se Nenad Čanak kazni jer se „i ovako retko pojavljuje na sednicama“:- Da sam ja izgovorio takve stvari, već bi bio obavešten Barak Obama i bio bih u avionu za Hag! Sve ovo više govori o njemu nego o meni. Ja ću mu se i dalje obraćati sa „gospodine“, ne očekujem da mi se izvini, ali sam spreman da idemo na poligraf kako bismo dokazali ko tu laže.Inače, ovaj zakon izazvao je žustru raspravu u parlamentu.

Pomoć prevodiocaGOJKOVIĆEVA SE IZBRUKALA PRED MAJKLOM KIRBIJEMPsovke Nenada Čanka ispred američkog ambasadora očigledno nisu bile dovoljna reklama za Srbiju, pa se tako i predsednica Skupštine Maja Gojković izbrukala pred Kirbijem. Naime, Gojkovićeva očigledno ne vlada najbolje engleskim jezikom, pa su joj stalno bile potrebne usluge prevodioca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track