SDS: Đurišić bez razloga udaljen sa sednice Skupštine, represija se nastavlja!
Foto: Fonet

Optužbe

SDS: Đurišić bez razloga udaljen sa sednice Skupštine, represija se nastavlja!

Politika -
Đurišić je udaljen sa sednice samo zbog toga što je ukazao da ona ne može da se nastavi bez prisustva ministra i zahtevao da se taj propust ispravi

BEOGRAD - Socijaldemokratska stranka objavila je da je šef poslaničke grupe SDS-ZZS-ZS u Skupštini Srbije Marko Djurišić bez razloga udaljen sa sednice parlamenta.

"Represija vlasti nad poslanicima opozicije je i danas na skandalozan način nastavljena u Skupštini. SDS najoštrije osuđuje ponašanje prema poslanicima opozicije i upozorava da atmosfera agresije u Skupštini koju kreira vlast, postaje opšta atmosfera u društvu", navodi se u saopštenju SDS-a. Kako se navodi, Đurišić je udaljen sa sednice samo zbog toga što je ukazao da ona ne može da se nastavi bez prisustva ministra i zahtevao da se taj propust ispravi.

"Ministar se vratio u salu, ali je, u skladu sa manirom ove vlasti, kako ne bi morali da priznaju sopstveni propust i nepoštovanje institucije parlamenta, predsedavajuća izrekla meru udaljavanja sa sednice Marku Djurišiću", stoji u saopštenju. SDS dodaje i da je Javni servis ponovo prekinuo direktni prenos "upravo da građani ne bi mogli da čuju argumente opozicije na katastrofalne zakonske predloge Vlade".

"Zahtevamo da se prekine sa bahatim istupima vlasti i maltretiranjem opozicije u parlamentu. Takvo ponašanje vlasti predstavlja direktno ugrožavanje demokratije, a posledice toga će trpeti svi građani Srbije", navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track