MILIĆEVIĆ O AKCIJI REZAČ: SPS pruža punu podršku vladi u borbi protiv korupcije!
Foto: Fonet

Nužan preduslov za evropsku Srbiju

MILIĆEVIĆ O AKCIJI REZAČ: SPS pruža punu podršku vladi u borbi protiv korupcije!

Politika -
Predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije kaže da Vlada Srbije ima punu podršku socijalista u brobi protiv kriminala i korupcije

"Vlada Srbije ima punu podršku SPS u brobi protiv kriminala i korupcije i bolje budućnosti Srbije. To je nužan preduslov za bolju evropsku Srbiju, u čijem stvaranju celo društvo treba aktivno da učestvuje", rekao je Milićević komentarišuć i nedavnu policijsku akciju "Rezač".

Podsetimo, u akciji srpske policije popularno nazvanoj "rezač" uhapšeno je 80 osumnjičenih za najteže malverzacije u oblasti finansijskog kriminala.

Među uhapšenima su jedan bivši ministar, dvojica pomoćnika ministara,nekoliko sadašnjih i bivših predsednika opština, nekadašnjih čelnika vladinih agencija, direktora velikih javnih, ali i privatnih preduzeća kao i uglednih biznismena. Zbog sumnje da su proneverili više od 100 miliona evra, privedeni su bivši ministar poljoprivrede i član DS Slobodan Milosavljević, nekadašnja Dačićeva savetnica Mila Jezdimirović, bivša direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković, Željko Žunić, pokrajinski sekretar Zoran Radoman...

Viši sudu Beogradu je sinoć odredio i prve pritvore. Osumnjičeni koji nisu juče izvođeni pred tužioce na saslušanja, danas će biti sukcesivno privođeni, a nakon toga će se odlučivati ko će biti u pritvoru, a ko će se braniti sa slobode, pošto je svima određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track