PRENZIONERI BI DA RASKINU SAVEZ SA SPS I JS: PUPS beži od Dačića, hoće na listu s Vučićem
Foto: Nemanja Pančić

Novi spoj

PRENZIONERI BI DA RASKINU SAVEZ SA SPS I JS: PUPS beži od Dačića, hoće na listu s Vučićem

Politika -
Partija penzionera planira da promeni dres jer su im naprednjaci jedina šansa da se ponovo dokopaju funkcija

BEOGRAD - Aktuelna koalicija SPS-PUPS-JS stoji na klimavim nogama i pitanje je trenutka kad će pupsovci spakovati kofere i otići na listu sa SNS, saznaje Kurir.- PUPS je pristajanjem na smanjenje penzija izgubio poverenje velikog dela svojih birača, pa smatraju da će im šanse na izborima biti veće ako se budu priključili naprednjacima, pošto će njihova lista, sudeći prema istraživanjima, verovatno biti pobednička - kaže naš izvor.Zanimljivo je da u PUPS nisu odbacili tu mogućnost, ali su poručili da o tome još nije bilo reči.Tek će razgovaratiOd lidera PUPS Milana Krkobabića nismo dobili odgovor na to pitanje, ali je potpredsednica te stranke Mira Petrović rekla da o tome još nisu razgovarali.- Izbori nisu raspisani, mi o tome još nismo razgovarali, odluke će doneti organi partije kada izbori budu raspisani. Mi to ne komentarišemo, suviše smo ozbiljno članstvo i što se tiče godina i što se tiče broja da bismo komentarisali glasine koje kruže - poručila je Petrovićeva.Momo Čolaković, poslanik PUPS, takođe ističe da o tome još nisu razgovarali i da je sednica Predsedništva stranke zakazana za sredu, dok je Konstantin Arsenović rekao da je o tome još rano govoriti.- Ko zna šta će i kako biti. Kada dođe vreme, onda će o tome biti reči - smatra Arsenović.S druge strane, poslanik SNS Milovan Drecun ističe da PUPS treba da odluči gde i s kim hoće.- SNS je i do sada pravio koalicije. Treba imati što više tih političkih snaga uz sebe, jer se tako jača kapacitet za sprovođenje reformi i povećava broj onih koji podržavaju reforme - mišljenja je Drecun.Dejan Radenković, poslanik SPS, ističe da je njegova stranka stožer te koalicije.

Samo Palma veran

- SPS je stožer te koalicije, uvek korektan prema koalicionim partnerima, a priče, posebno prazne priče, ne bih komentarisao - poručio je kratko Radenković, dok je potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović u intervjuu za Kurir rekla da bi bilo dobro da koalicija sa JS i PUPS opstane, ali i da SPS nikoga neće moliti.- Sigurno nećemo nikoga ni moliti ni juriti iz naše koalicije. Bilo bi dobro za Srbiju da ta koalicija opstane na svim narednim izborima - rekla je ona.Lider SPS Ivica Dačić pozvao je juče javno JS i PUPS da na predstojeće lokalne i pokrajinske izbore izađu ponovo u koaliciji. Zanimljivo je da je pozitivan odgovor dobio samo od lidera JS Dragana Markovića Palme.- Evo ja odmah prihvatam poziv - dobacio je on.

Dragomir AnđelkovićPUPS ŽELI VIŠE NEGO ŠTO IMAPolitički analitičar Dragomir Anđelković smatra da PUPS želi da poveća svoj udeo u vlasti.- Njima bi svakako nešto i pripalo da ostanu u sadašnjoj koaliciji, ali verovatno je želja PUPS da dobiju više od onoga što sad imaju. Druga strana medalje je da li je SNS potreban PUPS jer istaživanja pokazuju da SNS bez te vrste koalicionog partnera dobija isto kao i s njima. Na kraju može da se pokaže da su računice PUPS bez krčmara - da mogu, s jedne strane, da ugroze sadašnju poziciju, a da ne dobiju mnogo i na drugoj strani - tvrdi Anđelković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track