S VUČIĆEM O SUPI, ZAČINU I ČORBI: Turski premijer nas na čistom srpskom počastio sa dobro, dobro!
Foto: Tanjug Srđan Ilić

Davutoglu progovorio naški

S VUČIĆEM O SUPI, ZAČINU I ČORBI: Turski premijer nas na čistom srpskom počastio sa dobro, dobro!

Politika -
BEOGRAD - Turski premijer Ahmet Davutoglu iznenadio je novinare u Palati Srbija kada je uz osmeh na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem nekoliko puta na čistom srpskom rekao "dobro, dobro"!
1 / 2 Foto: Tanjug Srđan Ilić

Štaviše, on je danas živopisno opisao Balkan, region u kojem zajedno živimo, rekavši da je Balkan kao jedna ukusna supa.

- Mi želimo da stavimo jedan lep začin da bi čorba bila lepša - kazao je turski premijer naglasivši da su Srbija i Turska prijateljske zemlje kao i da takav njihov odnos ne može da poremeti nijedna treća strana.

"Volim Beograd kao Istanbul, ovde nisam stranac"

Davutoglu je potom otkrio i da Beograd voli kao Istanbul te da se ovde ne oseća kao stranac već kao kod svoje kuće, kao i da s turske strane nema nikakvih istorijskih pretenzija ka Srbiji, da je to prošlost.

- I Istanbul je vaš grad i Antalija je vaš grad - poručio je Davutoglu na šta mu je Vučić rekao da je trebalo da kaže da je i Konja (Konija, Konya) srpski grad jer je Davutoglu rodom odatle. Na to se Davutoglu nasmešio Vučiću i nekoliko puta mu na srpskom jeziku rekao "dobro, dobro".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track