PAJTIĆ: U Novoj godini građani da aktuelnoj vlasti uruče otkaz
Foto: Dragan Kadić

Prilika da se zahvale postojećoj vladi

PAJTIĆ: U Novoj godini građani da aktuelnoj vlasti uruče otkaz

Politika -
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je da je ova godina protekla u dramatičnom siromašenju građana Srbije, nezapamćenom zaduživanju, smanjivanju penzija i plata i masovnim otpuštanjima, ističući da 2016. godina donosi novi optimizam i priliku da se građani na izborima "zahvale" aktuelnoj vlasti.

U 2016. godini građani će imati priliku da se zahvale postojećoj vladi i vlasti, jer na proleće dolaze izbori, najverovatnije i parlamentarni, naglasio je Pajtić.

On je objasnio da bi građani, tom prilikom, trebalo da kažu šta misle o onima koji su ih potcenili, koji im svaki dan vređaju inteligenciju i koji su doveli njihov standard do toga da jedva preživljavaju.

Pre godinu dana životne namirnice bile su 40 odsto jeftinije nego danas i već je samo, prema oceni Pajtića, dovoljan razlog da se vlastima "uruči otkaz".

On je istakao da je DS najveća opoziciona stranka, koja će na izborima 2016. građanima jasno reći da svi danas žive lošije nego pre nešto više od tri godine.

Danas bolje žive samo funkcioneri SNS i onih 40.000 ljudi koje su zaposlili u javnom sektoru, a istovremeno otpuštajući ljude koji su stručno doprinosili zdravstu, prosveti, bezbednsnom sektoru, ukazao je Pajtić.

Krajnje je vreme da ova vlast ode, smatra Pajtić i najavljuje da će DS učiniti sve što je u njenoj moći da se toj vlasti zahvali.

Mi smo pripremili program koji odgovara na sve izazove sa kojima se Srbija suočava i mi smo jedini koji smo infrastrukturno i intelektualno spremni da preuzmemo odgovornost u ovoj državi.

Igor Mirović, Foto Dado Đilas
Igor Mirović, Foto Dado Đilas

Mirović odgovara: Želim građanima da dobiju domaćinsku vlast u Vojvodini

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Igor Mirović poželeo je građanima Vojvodine da konačno dobiju domaćinsku, odgovornu i vrednu vlast i istakao da je uveren da će im se ostvariti dugogodišnja želja - da dobiju predsednika pokrajinske vlade dostojnog Vojvodine.

Mirović je rekao da je žalosno što predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić u novogodišnjoj čestitki građanima ne može da se pohvali nijednim rezultatom i kaže makar jednu stvar koju je uradio u njihovu korist u 2015. godini.

“Građani Vojvodine mogli su od Pajtića tokom cele godine čuti samo pregršt izmišljotina, videti kako izgleda kada jedan javni funkcioner beži čak i od detektora laži, kako sam sebi preti smrću, kako izmišlja aferu za aferom", naveo je Mirović u saopštenju za javnost.

On je rekao da su građani od Pajtića mogli da vide i kako ne poštuje institucije zemlje čiji je javni funkcioner, kako čini sve da onemogući neselektivnu borbu protiv korupcije i kriminala, kako ne objašnjava građanima zašto je, sa svojim saradnicima, razorio Vojvodinu, kako se na svakom mestu pred stranim zvaničnicima trudi iz petnih žila da ocrni državu Srbiju.

(Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track