DAČIĆ: Nemam razloga da rušim Vučića
Foto: Marina Lopičić

Uoči sastanka sa SNS

DAČIĆ: Nemam razloga da rušim Vučića

Politika -
Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da će na predstojećim izborima SPS i koalicija oko te stranke imati svog kandidata za predsednika Srbije, osim ako se ne postigne dogovor s nekom strankom o zajedničkom kandidatu.

"Moja partija i moja koalicija sigurno će imati predsedničkog kandidata, osim ukoliko se sa nekom drugom strankom ne dogovori da imamo zajedničkog kandidata", rekao je Dačić.

Na pitanje da li će se kandidovati za predsednika Srbije, on je kazao da "to pitanje ne treba postavljati sada kada izbori nisu ni najavljeni".

"Za svaku državu je dobro da ima redovne izborne cikluse. Nema razloga za održavanjem izbora jer bi Srbija izgubila korak. Kada se održavaju parlamentarni izbori uvek ima nekog praznog hoda, koliko god se govorilo da ga nema. Odluku o izborima doneće Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka, imajući i vidu da li je u tom trenutku stabilna situacija", objasnio je Dačić.

On je premijera pozvao na razgovor, a kako kaže, tema nisu problemi već buduća saradnja. Dačić je rekao da ne želi da po svaku cenu ostaje u vlasti sa naprednjacima, već samo ukoliko postoji zajednički strateški cilj. Na pitanje kakvi su odnosi sa Vučićem, on je rekao „dobri“.

"Mi smo se već jutros čuli telefonom. Reč je o radnoj saradnji. Ni jedan potez nisam vukao bez koordinacije sa premijerom", rekao je Dačić.

On kaže da u prepucavanju socijalista i naprednjaka neće da učestvuje, a da je Branko Ružić tema njegovih razgovora sa Vučićem "samo kada dođe do incidentnih situacija".

"Te stvari treba izbegavati, to nije korisno za naše odnose", kaže Dačić i dodaje da bi mnogi voleli da vide kako SPS napušta SNS jer bi to izgledalo kao rušenje Vučića.

"Ako hoće da ga ruše neka ga ruše. Ja nemam razloga da ga rušim, jer mislim da smo do sada sve radili kako treba", napominje lider socijalista.

Dačić, kao bivši ministar unutrašnjih poslova, kaže da se ne pronalazi u izjavi ministra Nebojše Stefanovića da ova vlast hapsi jer prethodni nisu hteli, koja je data posle hapšenja u akciji "Rezač".

"Ne hapse ministri. Neke akcije datiraju iz vremena pre mene, a to je sve radila policija. Slažem se sa njim, ali to se ne odnosi na ministre. Ekipa iz policije koja je vodila istrage protiv korpucije, to isto je radila i u moje vreme", kaže Dačić.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track