Tabaković:Dužnici ne mogu biti finansijeri i donatori

Tabaković:Dužnici ne mogu biti finansijeri i donatori

Politika -
Potreban je novi zakon o računovodstvu po kome neće biti moguće ni da neko prikaže gubitak u firmi, a da lično raspolaže velikom imovinom, istakla je Tabakovićeva

BEOGRAD - Kandidatkinja Srpske napredne stranke za premijera Jorgovanka Tabaković poručila je večeras da je potrebno doneti nova zakonska rešenja u oblasti računovodstva koja bi sprečila da neko ko državi duguje ogroman novac bude donator ili finansijer stranke."Potreban je novi zakon o računovodstvu po kome neće biti moguće ni da neko prikaže gubitak u firmi, a da lično raspolaže velikom imovinom", istakla je Tabakovićeva gostujući na TV B92.

To bi, prema njenim rečima, bilo u skladu s međunarodnim računovodstvenim standardima. "U Srbiji je najveći problem to što nismo svi jednaki pred zakonom - kad treba koristiti sredstva i plaćati porez. Poreskom politikom smo obezvredili rad", kazala je Tabakovićeva.

Ona je ponovo pozvala građane da glasaju za SNS, poručivši da će ta stranka preisapitati sve neregularne privatizacije, doneti zakon o javnim nabavkama i otvoriti kancelarijau za brze odgovore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track