Pajtić: Moguć savez i sa Borisom Tadićem
Foto: Fonet Dragan Antonić

Šta je potrebno za pobedu na pokrajinskim izborima

Pajtić: Moguć savez i sa Borisom Tadićem

Politika -
BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke i predsednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da je za pobedu na pokrajinskim izborima potreban savez, a da je taj savez moguć i sa Borisom Tadićem.

Pajtić je rekao da svi znaju da je potencijal DS u Vojvodini, gde će izbori biti održani na proleće, oko 20 odsto podrške, ali da uz medijsku blokadu i nasilje režima DS ne može sama da pobedi na izborima. On je ponovio da će svim proevropskim opozicionim strankama ponuditi sporazum o socijalno odgovornoj, pravednoj, pravnoj i demokratskoj Srbiji, uz obavezivanje svih potpisnika da posle izbora ne uđu u koaliciju sa Aleksandrom Vučićem.

"Ta klauzula je neophodna da bismo pokazali da nisu svi isti i da funkcije ne mogu biti preče od principa", rekao je Pajtić upitan kako to da su LDP i moguće SDS u Vojvodini prihvatljivi za saradnju kad je ranije govorio da su cenzus koalciija i Vučićeva opozicija. On je istakao da se takav sporazum odnosi i na pokrajinski nivo i dodao da će tražiti pisano obećanje da opslanici LDP i SDS neće sa SNS posle izbora.

Pajtić je, na pitanje da li bi SPS bio prihatljiv za postizbornu koaliciju, odgovorio da DS ima obavezu da, ukoliko dobije podršku razočaranih demokratskih birača, na izborima pobedi i SNS i SPS. Govoreći o odnosu sa Tadićem, Pajtić je rekao da ga je zaprepastio i razočarao Tadićev izlazak iz DS, ali da zbog toga ne može da dovodi u pitanje demokratske procese u zemlji. Upitan da li će biti kandidat za pokrajinskog premijera ako ne bude parlamentarnih izbora, Pajtić je odgovorio da je predsednik DS, kako kaže druge stranke po snazi i veličini u zemlji, po prirodi stvari kandidat za predsednika vlade Srbije. "DS ima mnogo kompetentnih ljudi koji su omogućili da Vojvodina bude daleko bolje mesto za život od nekih drugih delova Srbije", rekao je Pajtić.

(Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track