REKLAMA SNS IZAZVALA BURU NA TVITERU: Kakve veze ima politika sa EP u vaterpolu?
Foto: Twitter

Nedopustiv politički marketing

REKLAMA SNS IZAZVALA BURU NA TVITERU: Kakve veze ima politika sa EP u vaterpolu?

Politika -
Evropsko prvenstvo u vaterpolu još uvek nije zvanično otvoreno, a svojevrsni skandal uveliko potresa društvene mreže.

Naime, na prvoj utakmici EP između Španije i Slovačke, koja je odigrana jutros u 9.30 časova u Beogradskoj areni, velikim video bimom iznad bazena kružila je reklama vladajuće Srpske napredne stranke sa upadljivim sloganom "Srbije ide napred".

Iako je iz Izvršnog odbora EP u vaterpolu naknadno potvrđeno da je reč o fotomontaži, ovo je odmah izazvalo pravu buru na Tviteru.

Korisnici ove društvene mreže sa pravom su se pitali od kada je politički marketing dozvoljen van izborne kampanje, s obzirom na to da ovo nije prva zloupotreba, i zašto se uopšte politizuje ovako jedan važan sportski događaj.

"Da li je ovo dozvoljeno zakonom", "Pošteni izbori i ostale zablude", "EP u vaterpolu organizujemo zahvaljujući SNS i Vučiću, čisto da znate", samo su neki od komentara ozlojeđenih tviteraša.

REKLAMA SNS IPAK FOTOMONTAŽA

Fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama i nekim sajtovima sa navodnom reklamom Srpske napredne stranke na ekranu na bazenu u Kombank areni je fotomontaža, izjavio je večeras Raša Ristivojević, predsednik Izvršnog odbora Evropskog prvenstva u vaterpolu.

"Veliki displej na bazenu u Areni je podeljen na dva dela. Levi ekran potpuno tehnički kontroliše italijanska firma Mikro Plus, koju je angažovala LEN, i na njemu su rezultati, merenje vreme i ostalo, dok je desni ekran pod kontrolom RTS i ono što se na njemu vidi ide iz reportažnih kola", objasnio je Ristivojević.

Naglašavajući da ovaj slučaj nema nikakve veze sa organizatorima, on je ponovio da je očigledno da je u pitanju fotomontaža i da je to urađeno dok je u dvorani bio mrak.

"Loše je što se ne biraju sredstva da se ruši ovako veliki sportski događaj, koji Srbiju predstavlja u najboljem svetlu u Evropi i svetu, a takvim političkim podmetanjima se ruši i ugled naših zlatnih momaka i Vaterpolo saveza Srbije", zaključio je Ristivojević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja