URINIRALI PO SVETINJI: Sramno skrnavljenje hrama Hrista Spasa u Prištini
Foto: Print

Divljaštvo

URINIRALI PO SVETINJI: Sramno skrnavljenje hrama Hrista Spasa u Prištini

Politika -
Srpske svetinje se na KiM stalno skrnave, ali je nedovršena pravoslavna crkva u Prištin najčešće na meti vandala

PRIŠTINA - Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović najoštrije je danas osudio skrnavljenje hrama Hrista Spasa u Prištini, koje je, kako navodi, počinila grupa demonstranata koji su došli na jučerašnji protest u tom gradu i ocenio neophodnim što skorije podizanje ograde oko te nedovršene crkve.

Stojanović smatra da je takvo ponašanje sramno i necivilizovano, ali da je sramno i to što je, kako dodaje, policija mirno posmatrale demonstrante dok su ulazili u hram. "Urinirati u svetinji je sramno, necivilizovano, vandalsko ponašanje", naveo je Stojanović u pisanoj izjavi.

Kako ističe, srpske svetinje se na KiM stalno skrnave, ali posebno taj hram nekome mnogo smeta, jer je najčešće na meti vandala. Zbog toga je, smatra Stojanović, neophodno da se oko hrama podigne ograda što pre i da se počinioci sramnih i necivilizovanih dela spreče da dalje skrnave hram.

"I mirno posmatranje demonstranata od strane policije, dok ulaze u hram i vrše nuždu je takođe sramno", naveo je Stojanović. Podsećajući da je taj hram mnogo puta do sad skrnavljen, Stojanović je istakao da počinioci nikada do sad nisu pronađeni, a da se juče sve dogodilo naočigled policije. On je zato pozvao i kosovskog ministra policije da preduzme kaznene mere protiv službenika policije koji svojim nečinjenjem omugućavaju nesmetano vršenje krivičnih dela. "Vandalima se jednom mora stati na put", zaključio je Stojanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track