SPORNA REKLAMA SNS Vučić: To je bilo tokom probe, policija radi na slučaju
Foto: Beta

Nije fotomontaža

SPORNA REKLAMA SNS Vučić: To je bilo tokom probe, policija radi na slučaju

Politika -
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je fotografija sa logotipom Srpske napredne stranke (SNS) iz beogradske Arene tokom otvaranja Evropskog prvenstva u vaterpolu "direktna prevara i najgora moguća nameštaljka" i da policija radi na tom slučaju.

"Reč je o direktnoj prevari i najgoroj mogućoj vrsti nameštaljke. Policija upravo radi na tom slučaju, a ja očekujem da policija u toku poslepodneva obavesti celokupnu javnost o tom slučaju", rekao je Vučić novinarima nakon što je obišao radove na projektu "Beograd na vodi".

Vučić je kazao da nije bio iznenadjen kada je video tu fotografiju na društvenim mrežama, jer je znao da se "razne podlosti prave".

Foto: Twitter
Foto: Twitter

"Ništa se te večeri nije dogodilo i niste tu ništa videli, a na društvenim mrežama se dogodilo nešto što se dogodilo prethodne noći kada nikoga u sali nije bilo.... Oni su probali svoje materijale... Oni su to uradili veče pre toga, kada su probali semafor zato što je neka od tih organizacija učestvovala u pravljenju nekog od naših mitinga ranije i oni su to probavali sa neke miksete, ali u dogovoru sa nekim, a neko je to uslikao i pustio kao da je to bilo u večeri kada je odigravan vaterpolo", rekao je Vučić.

U nedelju uveče, nakon vaterpolo utakmice Srbije i Hrvatske, na društvenim mrežama i pojedinim sajtovima pojavila se fotografija sa logotipom SNS na ekranu u Areni, navodno snimljena tokom otvaranja Evropskog prvenstva.

Prema beogradskim medijima, predsednik Izvršnog odbora Evropskog prvenstva u vaterpolu Raša Ristivojević rekao je da je to fotomontaža i da je taj deo ekrana pod kontrolom RTS. Javni servis je potom saopštio da kontrolu nad sadržajem video displeja na ekranu Arene tokom prvenstva u vaterpolu ima isključivo firma "Sky Music".

Ta firma juče je saopštila da njihove video režije nije bilo u Areni, a danas da postoji mogućnost da se sporna fotografija pojavila slučajno i na kratko na led ekranu mnogo pre početka programa, kada u Areni nije bilo publike, kada je firma "Atomik vižual suport", koju su angažovali, proveravala ispravnosti video signala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track