ŠUTANOVAC: Novinari nisu jedini koji su praćeni
Foto: Fonet

Mnogi pod merama

ŠUTANOVAC: Novinari nisu jedini koji su praćeni

Politika -
Poslanik DS Dragan Šutanovac izjavio je danas da po saznanjima te stranke novinarka za koju se tvrdi da je praćena nije jedina prema kojoj su te mere sprovedene, dok je šef poslanika SNS Zoran Babić poručio da su to paušalni navodi i da je u pitanju nastavak hajke na MUP i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića.

Šutanovac je novinarima u parlamentu, nakon sednice skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, rekao da se po saznanjima te stranke ne radi samo o novinarima kada je u pitanju praćenje, te da je očigledno da se mora čekati na promenu vlasti da bi sve to bilo razrešno.

Rekao je i da je afera oko praćenja novinarke jedna u nizu u kojoj se pominje zloupotreba bezbednosnih struktura, podsećajući da je Odbor za kontrolu službi bezbednosti nedavno utvrdio nezakonito postupanje VBA na mitingu SRS.

"Ovo je takođe afera koja dobija politički epilog, a ne dobija pravosudni, jer ono što se priča je istina", naveo je Šutanovac.

Babić je Šutanovca i DS podsetio da je prikrivanje krivičnog dela takođe krivično delo, pa ih je pozvao da kažu koji su to ljudi i koji su to predstavnci medija koji su po njihovim saznanjima praćeni, ali i način na koji su to saznali.

"Jer, tako nešto je krivično delo, a prikrivanje krivičnog dela je takođe krivično delo", rekao je Babić novinarima u parlamentu, ocenjujući navode Šutanovca kao paušalne i nastavak hajke na MUP i Stefanovića zato što se Vlada Srbije, premijer Aleksandar Vučić i celokupna država obračunavaju sa kriminalom i korupcijom, što ne odgovara pojedincima i predstavnicima bivšeg režima.

"Ovako paušalno iznošenje neistina je još jedan vid pritiska na pravosudne organe, jer Stefanović je dao izjavu pred istražnim organima i nema čega ni da se stidi, ni da se plaši, jer je MUP radio sve u skladu sa Ustavom i zakonima", poručio je Babić.

Ističe i da je jedino dokazano praćenje Vučića od strane bivšeg režima, kada su vodili vladu i državu. "Na žalost, niko za to praćenje do sada nije odgovarao i u ime SNS zaista pozivam i pravosudne organe i sve koji treba da donesu kaznu i osude tako nesto da to i urade", istakao je Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track