Uskoro prvi sastanak Stalne komisije opozicionih stranaka
Foto: Fonet/Nenad Orević

Zahtevaju fer izbore

Uskoro prvi sastanak Stalne komisije opozicionih stranaka

Politika -
Prvi sastanak Stalne komisije opozicionih stranaka biće održan sledeće nedelje, saopštio je danas Pokret za prekret Janka Veselinovića koji je izrazio nezadovoljstvo jer im predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) ni nakon mesec dana nisu odogovorili na poziv za razgovor o stvaranju uslova za fer i poštene izbore.

"Ovako neodgovornim i ignorantskim odnosom prema ozbiljnom problemu na koji je opozicija ukazala, Aleksandar Vučić i SNS su pokazali da im nije stalo do poštenih izbora" ocenio je predsednik Pokreta za preokret, navodi se u saopštenju.

Veselinović je posetio da im je poziv za razgovor upućen 17. decembra dan nakon sastanka kome su prisustvovali predstavnici Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Zajedno za Srbiju, Srpskog pokreta Dveri, Pokreta Dosta je bilo, Nove stranke, Stranke demokratske akcije Sandžaka, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Pokreta za Preokret.

Tada je zaključeno da ne postoje uslovi za fer i demokratske izbore a učesnici su predložili načine za rešavanje tog problema kao što su razgovori sa predstavnicima vlasti, rešavanje svih nerazjašnjenih slučajeva dosadašnjeg kršenja izbornog procesa i osnivanje komisije zadužene da prati stanje u toj oblasti.

Pokret podseća da je Stalna komisija formirana kako bi se analiziralo i pratilo stanje u toj oblasti i o tome redovno obaveštavala javnost, kao i nadležne organi "uprkos tome što je vlast očigledno krajnje nezainteresovana da se neregularnostima u toj oblasti stane na put".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track