(VIDEO) VILA BOKELJKA: Pogledajte, Vučić nakratko prekinuo konferenciju kada je novinarki pozlilo
Foto: Tanjug

Konferencija za medije

(VIDEO) VILA BOKELJKA: Pogledajte, Vučić nakratko prekinuo konferenciju kada je novinarki pozlilo

Politika -
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je nakratko prekinuo konferenciju za medije, kada se jedna novinarka onesvestila.

Konferencija je u jednom trenutku prekinuta, kada je došlo do komešanja među novinarima, a neko je uzviknuo i zatražio pomoć.

"Dajte vode odmah", rekao je premijer i prišao novinarima. Brzom reakcijom novinarka RTV Vojvodina je izneta, a kako je kasnije premijer izjavio, u pitanju je novinarka Svetlana, kojoj je odmah stigao i suprug. Intervencijom lekara sve je brzo rešeno.

Premijer se obratio uživo iz vile Bokeljka i najavio tešku godinu pred nama.

"Očekuje nas mnogo napora, truda i teških reformi u ovoj godini", istakao je premijer.

On je dodao da se nećemo obazirati na zveckanje oružjem, već ćemo se fokusirati na ekonomiju.

"To je od ključnog značaja i početkom marta će doći potpredsenik Svetske banke, a potom nas očekuje i poseta predsednika Svetske banke. Mislim da će biti zadovoljni. Možda nisu apsolutno zadovoljni, ali svakako nisu nezadovoljni", dodao je premijer.

Najavio je da sledeće nedelje počinje da obilazi škole i bolnice.

"U planu je da posetimo oko 1.000 ustanova. To neće biti samo spoljno krečenje, već obnova", dodaje Vučić.

- Srbija mora da sačuva mir i stabilnost da bi napredovala, to je naš osnovni politički cilj, naglasio je predsednik srpske vlade najavljujući dalju privatizaciju, krovni zakon o platama, promene u EPS i Srbijagasu, ali i dolazak potpredsednika Svetske banke i drugoh visokih zvaničnika i stručnjaka vodećih finansijskih institucija.

Ako neko misli da je to zbog zviždanja, vara se. Trpeo sam mnogo gore stvari, da mi ceo stadion viče pogrdne reči.

Izbori i dalje neizvesni

Na pitanje da li su mogući izbori zbog stranačkih razloga i rejtinga, koji bi mu navodno opao 2018. godine, Vučić je rekao da ga zanima samo ono što je dobro za našu zemlju.

"Mene ne zanimaju stranački razlozi, već samo Srbija. Ukoliko ne dobijemo poverenja naroda, neću više biti na čelu stranke. Biću samo član. Zanima me samo šta je dobro za Srbiju", istakao je premijer.

Povodom udruživanja opozicije, rekao je da je to sve dozvoljeno

"Što se tiče procenta glasova, šef pokrajinskog režima rekao je da ima 20 odsto u Vojvodini, Šešelj 20-23, Čanak 15, socijalisti 10, Tadić, Radulović i Čeda 10 posto, nama ostaje malo iznad cenzusa. Neka se raduju i to i ostvare. Izbori su divna demokratska utakmica. Za razliku od mnogih, ne plašim se gubitka vlasti", dodao je Vučić.

Održaću reč za Gašića

Vučić je rekao i da ukoliko dođe do izbora, Gašić će ipak biti smenjen sa mesta ministra odbrane i pre raspisivanja.

"Ne brinite, držim do svoje reči. Bolje da slušate ono što ja kažem, nego da slušate špekuluacije mojih protivnika. Mislim da smo pokazali ozbiljnost, nisam imao nijedan dan odmora, što i nije baš normalno. Imam energiju, ali to zavisi od građana Srbije", dodao je Vučić.

Otvaranje preduzeća

Premijer je najavio kako otvaranje niza preduzeća i radnih mesta, tako i putarskih radova širom Srbije u ovoj, ali i narednoj godini.

- Već za 4-5 dana završićemo radove na mostu kod Ostružnice a na Savindan posle 40 godina rada i nerada, kako hoćete, otvaramo Prokop. Voz Beograd-Novi Sad ići će preko Prokop stanice. Uradićemo i gornji deo stanice sa šoping molova pa će to biti jedna od najlepših stanica. Ići ću i na otvaranje tunelske cevi da neki domaći penušac razbijem o kamen - rekao je Vučić najavljujući otvaranje niza deonica puteva i obilaznica, posebno na jugu Srbije, prema Grdeličkoj klisuri, Pirotu, Dimitrovgradu...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track