NEOBIČAN PROTEST NEVENE MODELS: Došla sam da kleknem pred Vučića!
Foto: Aleksandar Jovanović

Kivna na vlast

NEOBIČAN PROTEST NEVENE MODELS: Došla sam da kleknem pred Vučića!

Politika -
Nekadašnja poslanica protestovala ispred Vlade Srbije jer joj bivši suprug ne plaća alimentaciju

BEOGRAD - Bivša poslanica Nevena Stamenković uputila je juče, ispred zgrade Vlade, premijeru Srbije Aleksandru Vučiću pitanje da li se žene i deca štite tako što se staje na stranu nasilnika i kriminalaca.

- Veoma sam razočarana i raskrstila sam s politikom. Mislim da se ne štite dovoljno žene i deca, već se staje na stranu onoga ko ima političku moć i novac. Moje pitanje za premijera je da li se tako štite žene i deca. Tako što treba da kleknemo? - poručila je Stamenkovićeva.Na pitanje zašto protestuje ispred Vlade, ona je odgovorila da nema od čega da živi i da je na svojoj koži osetila kako se sistem odnosi prema samohranim majkama.

- Moj bivši suprug mi ne plaća alimentaciju, iako je dobio nalog suda da to učini. Predala sam slučaj i privatnom izvršitelju, ali se oni ne usuđuju da naplate moj dug. Verovatno ga se plaše. Istekao je rok za naplatu i očigledno je da se vuku veze i da postoji strah. Bez posla sam, nemam od čega da živim, a država očigledno, umesto žena i dece, štiti kriminalce - rekla je bivša poslanica i dodala:

- Srđan je mene doveo na poslaničko mesto i sve svoje plate sam ulagala u njegovu kuću. Moj otac mu je čak pozajmio 27.000 evra, ni to neće da vrati! Uplaćuje svaku petu alimentaciju po 5.000 dinara, a treba da plaća svaki mesec po 500 evra. Već dva meseca nemam od čega da živim, jedva sastavljam kraj s krajem. Za alimentacije više i ne znam koliko duguje. Iživljavaju se nad nedužnom ženom! - objašnjava bivša modelsica.Ona se osvrnula i na slučaj ministra odbrane Bratislava Gašića, koji se novinarki obratio sa: „Što volim novinarke koje lako kleknu“, ističući da je ispred Vlade došla i da podrži novinare i da poruči da nijedna žena ne sme da kleči:- Uvreda ministra i odnos vlasti prema ženama mnogo govori o njima i njihovoj vladavini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track