VULETIĆ O RASPISIVANJU IZBORA: Vučić rešen da od Srbije napravi pristojnu zemlju
Foto: Print Skrin

Republički istovremeno kad i lokalni i pokrajinski

VULETIĆ O RASPISIVANJU IZBORA: Vučić rešen da od Srbije napravi pristojnu zemlju

Politika -
BEOGRAD - Odluka premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora je bila teška odluka, ali je premijer očigledno imao na umu velike izazove koji se nalaze pred Srbijom, ocenjuje sociolog Vladimir Vuletić.

"Za sprovođenje reformi potrebna je čvrsta vlada", istakao je Vuletić.

"Vučić je rešen da od Srbije napravi pristojnu zemlju. To neće biti lako upravo zato što se menja globalna situacija, ali i situacija u zemlji. On je svestan da je za promene i reforme koje pokušava da sprovede potrebno da postoji čvrsta vlast i čvrsta vlada", rekao je Vuletić.

Prema njegovim rečima, iako Srpska napredna stranka u Skupštini Srbije ima podršku veću od 50 odsto, dodatni razlog za raspisivanje izbora jeste i to što u redovima te stranke ne postoji potpuna saglasnost oko toga kojim putem Srbija treba da ide.

"Ovi republički izbori, koji će se najverovatnije održati istovremeno kada i lokalni i pokrajinski, trebalo bi na neki način da pojačaju čitavu tu strukturu vlasti, da na taj način pomognu da se te promene dešavaju istovremeno, i na republičkom, ali i na lokalnom nivou", istakao je Vuletić.

On je zaključio i da će vanredni parlamentarni izbori jasno pokazati koga javnost podržava u vezi sa mnogim sukobima koji trenutno postoje na javnoj sceni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track