ČANAK: Izbori su šansa za jačanje građanskih i nadnacionalnih stranaka
Foto: Fonet

LSV na pokrajinskim samostalno

ČANAK: Izbori su šansa za jačanje građanskih i nadnacionalnih stranaka

Politika -
NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da "lično" nije očekivao da će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori i ocenio da je to šansa da se gradjanske i nadnacionalne snage okupe i oporave od šoka sa izbora iz 2014. godine i da počnu da igraju značajniju ulogu u političkom životu Srbije.

Čanak je rekao da će LSV na pokrajinskim izborima nastupiti samostalno, a da će o predizbornim koalicijama sutra u Beogradu razgovarati sa predsednicima Socijaldemokratske stranke (SDS) i Liberalno-demokratske partije (LDP), Borisom Tadićem i Čedomirom Jovanovićem.

Dodao je da će nakon tog sastanka situacija biti jasnija i naveo da će na sastanku biti reči i o pozivu Demokratske stranke (DS) na saradnju.

Čanak je kazao da je DS na izborima 2014. godine pokazao da ima "mnogo manje potencijala i glasova" od LSV-a, SDS-a i LDP-a i dodao da to znači da DS ne može da bude "gravitacioni centar" okupljanja opozicionih stranaka.

Prema njegovim rečima, LSV je još 2014. godine u Novom Sadu sazivao sastanak na temu objedinjavanja gradjanskih i nadnacionalnih stranaka, dok su SDS i LDP pre šest meseci "udarili temelje" okupljanju opozicije.

Čanak je rekao da se LSV-u Boris Tadić u više navrata pokazao kao "pouzdan saborac", uprkos svim razlikama u odnosu na pitanje Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track