ĐURĐEV SRPSKA LIGA O IZBORIMA: Vučić Srbiju upisuje u svetsku istoriju po gluposti
Foto: Srpska Liga

Presedan u parlamentarizmu Evrope

ĐURĐEV SRPSKA LIGA O IZBORIMA: Vučić Srbiju upisuje u svetsku istoriju po gluposti

Politika -
BEOGRAD - Aleksandar Đurđev osnivač Srpske lige povodom najave novih parlamentarnih izbora, u svom pismu obratio se Aleksandru Vučiću da Srbiju tim činom upisuje u svetsku istoriju po gluposti i da nema više legitimitet da se ponovo kandiduje na izborima.

- Niko nema što Srbin imade. To je pokazao ovih dana i naš premijer, jer ono što je on napravio, ne da se, što on voli da kaže, nije desilo u novijoj istoriji. Nikad i nigde se nije desilo da premijer koji je na pola svog mandata i koji ima apslotnu većinu svoje stranke u parlamentu podnese ostavku. Za neupućene po našem ustavu predsednik države raspisuje izbore pre vremena, ako niko nema većinu u parlamentu, kaže u svom pismu Đurđev i dodaje:

- Dakle, premijer koji je dobio od svojih građana apsolutnu podršku sada podnosi ostavku, zašto? Zato što mu nije prijatno da ga opozicija kritikuje, pa to je posao opozicije da kritikuje i kritikovaće i novu vladu, možda zato što ga mediji napadaju, pa posao novinara je i da kritikuju, a novinskih kuća da informišu, ali i da daju svoj politički sud, naglašava lider Srpske lige i dodaje:

- Svuda u svetu se zna koje su novine konzervativne koje levičarske koje podržavaju koju političku opciju, samo kod nas se svi prave da moraju biti apolitični što je naš apsurd zato što hoće da očisto svoje redove. Pa gospodine premijeru to narod ne zanima i narod ne treba da plaća vaše veliko spremanje. Kroz istoriju bilo je premijera koji su podnosili ostavke sredinom mandata, razlozi su bili od nekog vanrednog stanja do neuspelih reformi, ili loših efekata reformi i skoro u 99% slučajeva ti premijeri koji su podneli ostavke nisu se više kandidovali jer je apsurdno da se ponovo kandiduju a pokazali su se nesposobnim, ističe Đurđev i zaključuje svoje obraćanje:.

- Premijeru vašom ostavkom ste poručili da niste kadri sprovesti zadatke koje ste obećali ispuniti zato više nemate legitimitet da se sada opet kandidujete. Ovim vašim činom upisujete Srbiju u svetsku istoriju po gluposti. Premijeru ne možete biti opet premijera, rekao je u svom pismu lider Srpske lige.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track